Rung Rueang – Bangkoks bästa nudlar

Rung Rueang – Bangkoks bästa nudlar


Rung Rueang har varit mitt favoritställe för nudlar sedan mitt första besök för över 10 år sedan. Det var Annie som berättade för mig om Rung Rueang när jag bad henne avslöja var man hittar Bangkoks bästa streetfood, och vilket bra tips det var. Rung Rueang är enormt populär bland de lokala i Bangkok, som inte kan få nog av ställets billiga och underbart goda nudelrätter. De första många gångerna jag var där fanns det ingen engelsk meny, men det finns idag, och Rung Rueang har till och med kommit med i Bangkoks Michelinguide som Bib Gourmand (2024). Dessutom talar några av medarbetarna ganska bra engelska och kan hjälpa till med beställningen om det inte är alltför mycket folk i restaurangen.

Man väljer först vilken typ av nudlar man vill ha, om de ska vara kryddiga eller inte, samt hur de ska tillagas (med eller utan soppa). Man kan också köpa kalla drycker som iste eller cola om man behöver svalka gommen.

Nudlarna serveras med fiskbollar, köttbullar och inälvor, vilket ger soppan den goda smak. Bli därför inte förvånad om det dyker upp en bit tarm eller en skiva lever i din soppa. Jag tror faktiskt att det är meningen att man ska äta det, men om du, likt mig, inte riktigt är förtjust i inälvor, håll dig då till fiskbollarna och köttbullarna, som smakar fantastiskt.

Egentligen är Rung Rueang inte riktigt streetfood, eftersom man sitter inomhus. Det är dock öppet ut mot gatan, men annars har restaurangen både golv och tak samt ett par fläktar som snurrar i taket och håller platsen behagligt sval. Man sitter på plaststolar runt de vingliga stålborden och äter sina nudlar. Eftersom nudelrätterna ursprungligen kommer från Kina, äter man dem med pinnar och inte med gaffel och sked, vilket annars är standard i Thailand.

Rung Rueang stänger klockan 17, så det är främst en plats för lunch, och vid lunchtid är restaurangen full till bristningsgränsen. Dessutom finns det en lång kö utanför av människor som väntar på att hämta sin take-away lunch, så jag skulle rekommendera att man antingen kommer tidigt, eller väntar tills efter det värsta lunch-rush är över. Då kommer personalen inte att ha så bråttom och ha mer tid att hjälpa dig och förklara vad det är du äter.

Rung Rueang ser inte ut av mycket ut från utsidan, och restaurangen kan vara lätt att missa. Om du kommer från Sukhumvit Road, ligger Rung Rueang ungefär 150m nerför Soi 26 på höger sida av vägen precis efter Arize hotellet. Dessutom finns det en liten röd skylt över ingången.

En skål nudlar på Rung Rueang kostar runt 60THB och man behöver 2-3 portioner för att bli mätt.

Rung Rueang, Sukhumvit Soi 26, Sukhumvit, Bangkok, Närmaste BTS: Phrom Phong

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop