New York: 4th of July och fyrverkeri

New York:  4th of July och fyrverkeri

Tillbaka 2017 firade jag 4th of July för första gången i New York, och jag hade sett fram emot det väldigt mycket. För några år sedan hade jag varit i Las Vegas den 4 juli, men jag missade fyrverkeriet eftersom jag var upptagen med att äta pizza och dricka öl.

Det ville jag helst undvika skulle upprepa sig, eftersom Macy’s 4 juli-fyrverkeri i New York är det största i landet, och i år skulle det vara något helt speciellt. Jag googlade därför lite och upptäckte att fyrverkeriet skulle skjutas upp från East River omkring klockan 21:30. Tina och jag kom fram till att Avenue C bredvid Stuy Town nog skulle vara en bra plats att se det från.

Innan fyrverkeriet var vi ute och åt på Fat Buddha, och den ena happy hour-cocktailen tog den andra, så klockan blev över 21 innan vi nådde fram till den plats vi hade bestämt oss för.

Bortsett från några “oooooh” och “aaaaah” när de finaste raketerna sköts upp, var folk faktiskt anmärkningsvärt tysta. Det var ingen dans på gatorna eller spontana omfamningar av främlingar, och till min stora förvåning såg man nästan inga amerikanska flaggor. Jag hade annars funderat på att ta på mig något rött, vitt och blått, men jag är glad att jag inte gjorde det. Jag såg bara en man med en flagga, men han gick så snabbt att jag inte hann fånga honom på bild.

Några av mina vänner hade varnat mig för att fyrverkeriet i New York nog skulle vara lite besvikande jämfört med vad jag tidigare upplevt i Dubai och i Asien, men det gjorde mig inget. För mig handlade det inte så mycket om själva fyrverkeriet, utan mer om att uppleva atmosfären och delta i en sådan stor händelse. Att titta på samma färgglada explosioner uppe på himlen och samtidigt få lite insikt i denna mycket amerikanska festdag. Jag blev verkligen inte besviken.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York

Mitzie Mee Shop