New York: L’Artusi – Modern italiensk restaurang i West Village

New York: L'Artusi - Modern italiensk restaurang i West Village

Tina och jag hade mycket att fira förra sommaren, men vi hade båda massor av annat att göra, så det var först i slutet av augusti som vi äntligen kom ut i stan.

Vi bestämde oss för att äta middag på L’Artusi, som är en modern italiensk restaurang precis mittemot den lägenhet, där jag tillbringade en stor del av min sommar. Jag hade haft ett gott öga till borden utomhus i flera veckor, men är som bekant inte så bra på det där med att boka bord i förväg. Vi chansade och gick dit utan reservation och fick veta att vi kunde förvänta oss en väntetid på en timme. Det var okej för oss, för då kunde vi gå till Wilfie & Nell i närheten och ta en drink medan vi väntade.

Timingen visade sig vara perfekt, för vi hade precis nått botten av våra cocktails när vi fick ett sms från L’Artusi om att vårt bord var klart.

På L’Artusi fick vi plats i baren med full utsikt över aktiviteterna i köket. Jag är alltid imponerad över hur smidigt och felfritt allting verkar fungera, och jag undrar ibland om de öppna köken bara är för syns skull, och om det finns ett riktigt kök med kaos, tappade saker och skrikande personal gömt någonstans utom synhåll 🙂

Maten på L’Artusi var verkligen god. Tinas favorit var den grillade persikasalladen, medan min var pilgrimsmusslor med majspuré. Vi fick också en riktigt god pastarätt och en osttallrik som var okej. Osten var god, men kexen smakade lite brända på ett sätt som jag inte gillade tillsammans med osten. Vad gäller osttallrikar i allmänhet, så är det en av de saker jag ofta ångrar att jag beställer när jag äter ute. Det är inte mycket jobb att fixa fram en osttallrik, och ostarna är ofta betydligt dyrare på restauranger jämfört med om man köper dem hos en av de utmärkta osthandlarna i New York.

Trots det tycker jag dock att L’Artusi är ett riktigt bra ställe för italiensk mat och ett fantastiskt ställe att starta en kväll ute på stan. Perfekt för dem som vill äta på en trendig restaurang med god mat i ett trendigt kvarter.

L’Artusi, 228 W 10th St, West Village, New York

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York

Mitzie Mee Shop