New York: A-roll – Grillspett och kinesisk streetfood

New York: A-roll – Grillspett och kinesisk streetfood

Jag blev inbjuden av A-Roll och betalade inte själv för mat och dryck.

A-Roll är en kinesisk kedja som nyligen öppnade sin första filial på Manhattan i New York. Restaurangen fokuserar på grillspett och olika sorters kinesisk streetfood, och menyn är autentisk utan att ta för mycket hänsyn till västerländska smaker.

Det finns många olika grillspett att välja mellan, så jag frågade personalen om rekommendationer. De berättade att kycklingfötter är den mest populära rätten på menyn. Trots att jag har provat kycklingfötter tidigare och inte riktigt gillade dem, bestämde jag mig för att ge dem en ny chans.

Kycklingfötterna var inte så illa som jag mindes. Den klibbiga marinaden och kryddningen var väldigt god, och det fanns några mjuka, ganska feta bitar som smakade helt okej. Skulle jag vilja beställa dem igen? Kanske.

Grisfötterna var också en rekommendation från personalen. Kryddningen var riktigt bra och de hade mer kött än kycklingfötterna. Jag kan tänka mig att de skulle passa bra tillsammans med en kall öl eftersom de var ganska salta, men jag drack inte öl den kvällen, och den kinesiska Herbal Drink jag beställde passade inte så bra till grisfötterna.

Spetten med grillad bläckfisk var bra, och de stekta nudlarna var precis så goda som man förväntar sig att de är på en kinesisk restaurang. Till dessert fick jag “fried milk”, som är en traditionell kantonesisk dessert som de senaste åren även har blivit populär på kinesiska restauranger utanför Kina. Fried Milk är små bitar av mjölkpudding som paneras och friteras tills de är gyllene och krispiga på utsidan. Om du inte har provat “fried milk” så är det en rätt du absolut måste beställa hos A-Roll.

Trots att A-Roll är en restaurang känns det mer som en bar. Musiken är hög, och inredningen är med neonskyltar och roliga affischer, och de har specialerbjudanden på fatöl. Jag besökte A-roll tidigt på en vardagskväll, så det var inte så fullt som jag kan tänka mig att det är på en fredag eller lördag kväll. När jag gick därifrån var ungefär hälften av borden upptagna, vilket inte är dåligt för ett nytt ställe i New York på en vardagskväll. Ett bra ställe för en avslappnad kväll ute och en förvånansvärt bra möjlighet att prova på autentiskt kinesiskt mat.

A-roll, 5 St Marks Pl, New York, NY 10003

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York

Mitzie Mee Shop