New York: Brunch på Clinton Street Baking Co.

New York: Brunch på Clinton Street Baking Co.


Förra sommaren var Oluva och jag i New York samtidigt, så vi beslutade att träffas för brunch. Oluva och jag har känt varandra i över 20 år, sedan vi gick samma flygvärdinna-kurs på Maersk Air. Oluva är fortfarande flygvärdinna och flyger runt i hela världen, och den här gången landade hon i New York.

För brunch föll valet på Clinton St. Baking Co., som är en gammal favorit från tiden när Ana och jag var rumskompisar på Lower East Side. På den tiden var brunch alltid lika med Clinton Street, men jag hade inte varit där sedan pandemin, så det kändes nästan lite nostalgiskt att vara tillbaka igen.

Nu till det viktiga: Maten. Clinton St. Baking Co. är kända för fantastiskt Southern Food, och jag är helt såld på deras blueberry pancakes som serveras med varm maple syrup och smakar underbart. Jag brukar beställa extra bacon att doppa i, och ja, det är supergott! Oluva hade aldrig smakat Chicken & Waffles tidigare, så det beställde hon, och det är något Clinton Street gör riktigt bra. Deras Eggs Benedict med lax är också en hit, och definitivt något att rekommendera, eftersom både hollandaisesåsen och laxen alltid är av högsta kvalitet.

Ett litet proffstips: Boka ett bord innan, annars kan du få vänta en evighet. Oluva och jag var där en vanlig onsdag, och vi väntade i 30 minuter på ett bord. Det kändes som 30 timmar, eftersom vi båda var så hungriga.

Clinton Street Baking Co., 4 Clinton St, Lower East Side, New York

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York

Mitzie Mee Shop