New York: Porterhouse steak på Smith & Wollensky

New York: Porterhouse steak på Smith & Wollensky

Det händer inte särskilt ofta att jag äter steak, så när det väl händer, vill jag ha något riktigt bra, och Smith & Wollensky är alltid ett säkert kort. Smith & Wollensky är en gammaldags steakrestaurang i Midtown, så restaurangen lockar till sig en hel del affärsmän i kostym och slips, särskilt på vardagarna. Smith & Wollenskys steak är dry-aged USDA Prime, vilket är den högsta kvaliteten på amerikanskt nötkött, och köttet smakar fantastiskt. De flesta steaks kostar runt 78$, så även om det är dyrt efter svenska mått, är priserna ytterst rimliga för New York.

Smith & Wollensky öppnade redan 1977, och jag misstänker att en del av personalen har varit med ända sedan dess. De är verkligen experter, när det gäller steaks, så när de pratar, lyssnar man. Vi delade en porterhouse steak (en sorts gigantisk T-bone steak) med bearnaisesås, pepparsås, sauterad spenat och mac & cheese. Det hade varit mer än tillräckligt med spenaten som tillbehör, men jag älskar mac and cheese, och som tur är, finns det ju doggie bags. Jag brukar inte heller skippa efterrätt, men den här gången fanns det inget annat att göra. En bit till, och de hade behövt bära ut mig från restaurangen, men oj, vilken god måltid!

Jag älskar en god steak, men med fler och fler vegetarianer och veganer bland mina vänner är det svårt att hitta någon att dela intresset med (tack April för att du fortfarande äter kött). Bara att skriva om steaks känns nästan lite kontroversiellt, och jag ska också säga, att jag faktiskt själv har funderat på att lägga köttätandet på hyllan. Dock är jag inte redo för det ännu, och under tiden tillåter jag mig själv att verkligen njuta av min Porterhouse/ribeye/New York strip.

Smith & Wollensky, 797 Third Ave (crossing street E. 49th Street), Midtown, New York

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York

Mitzie Mee Shop