New York: Milu – Mandarin Duck och Pineapple Buns

New York: Milu – Mandarin Duck och Pineapple Buns

Milu är en casual kinesisk restaurang i New York, där man beställer maten i kassan och sedan tar hand om sitt eget bord och plockar undan, när man ätit klart. Det stora plusset är att man får avnjuta fantastisk mat till betydligt lägre priser än på en restaurang med vita dukar och betjäning.

Mandarin Duck är en av de rätter på Milu som det talas mest om. Den serveras med marinerad gurka, ris kokat i ankfett, samt hoisinsås. Tidigare har jag smakat potatis tillagad i ankfett, vilket är en genialisk kombination, men ris i ankfett? Absolut! Det är exceptionellt gott! En kombination av anka, ankfett och en himmelsk hoisinsås – det blir inte bättre än så!

En annan av Milus specialiteter är deras Pineapple Buns, som till min förvåning faktiskt visade sig vara fyllda med ananaskräm. Trots namnet saknar de traditionella Pineapple Buns från Hong Kong näligen ananas. Orsaken till att de kallas Pineapple Buns beror på det knapriga, ananasliknande skalet. Bullan serveras varm med en rejäl skiva smör som smälter och gör insidan saftig och smörig. Slutsatsen? Pineapple Buns med ananas är en fantastisk idé! (Är någon förvånad?).

Milu, 333 Park Ave S, New York

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

New York

Mitzie Mee Shop