Kampot-peppar Set – 3 x 50g

Sothy’s Pepper Farm

230,00kr.

Detta set innehåller en påse röd, vit och svart Kampot-peppar, så du alltid har den perfekta pepparn till hands, oavsett vad du ska laga.

Kampot-peppar odlas i provinsen Kampot i Cambodia, där det varma och fuktiga klimatet ger optimala förhållanden för odling av denna peppar. Pepparkornen plockas, sorteras och packas för hand.

Svart Kampot-peppar är den vanligaste varianten av Kampot-peppar och har en markant pepparsmak med inslag av trä och eukalyptus. Denna peppar är särskilt lämplig för rött kött och vilt, men kan användas till de flesta rätter.

Röd Kampot-peppar har en kraftfull och komplex smak, som är kryddig och fruktig på samma gång. Röd Kampot-peppar är också känd för sin intensiva doft, som har inslag av kryddor, trä och citrusfrukter. Röd Kampot-peppar är lämplig för en rad olika rätter, inklusive kött, fisk, grönsaker, soppor och såser. Dessutom passar den också utmärkt till desserter och cocktails.

Vit Kampot-peppar kommer från samma mogna pepparkorn som röd Kampot-peppar, men skalet avlägsnas innan pepparkornen torkas. Detta resulterar i en mer delikat smak och aroma, som är lämplig för ljusare rätter som fisk och skaldjur, eftersom den vita pepparn inte färgar maten grå, som svart peppar gör. Den vita Kampot-peppar betraktas som en av de mest välsmakande, sofistikerade pepparsorterna i världen.

Som med alla pepparsorter är det viktigt att förvara Kampot-peppar torrt och svalt för att bevara smaknyanserna. Peppar tillsätts pepparn strax före servering. All Kampot-peppar i Mitzie Mee Shop kommer från Sothy’s Pepper Farm, som är en liten familjeägd gård i Kampot-provinsen i Cambodia. Pepparn odlas utan användning av bekämpningsmedel och skördas och packas för hand.

Läs blogginlägget om Kampot-peppar >>

Innehåll: Hela, torkade, svarta pepparkorn.

Förpackat i små bruna förseglade papperspåsar

Nettovikt:  3 x 50g

Ursprungsland: Cambodia

 

 

Kampot Peppar

Mitzie Mee Shop