Vit Kampot-peppar

Sothy’s Pepper Farm

99,00kr.

Den vita Kampot-pepparn odlas i Kampot-provinsen i Cambodia, där det varma och fuktiga klimatet ger optimala förhållanden för odling av denna peppar. Pepparkornen plockas, sorteras och packas för hand.

Den vita Kampot-pepparn kommer från samma mogna pepparkorn som den röda Kampot-pepparn, men skalet tas bort innan pepparkornen torkas. Detta resulterar i en mer delikat smak och arom som passar bra i ljusare rätter som fisk och skaldjur, eftersom den vita pepparn inte färgar maten grå, som svart peppar gör. Den vita Kampot-pepparn betraktas som en av de mest välsmakande och sofistikerade pepparsorterna av matentusiaster över hela världen.

Precis som med alla pepparvarianter är det viktigt att förvara den vita Kampot-pepparn torr och sval, för att bevara smaknyanserna. Vid matlagning tillsätts pepparn strax före servering.

Den vita Kampot-pepparn i Mitzie Mee Shop kommer från Sothy’s Pepper Farm, som är en liten familjeägd farm i Kampot-provinsen i Cambodia. Pepparn odlas utan användning av bekämpningsmedel och skördas och packas för hand.

Läs blogginlägget om Kampot-peppar >>

Innehåll: Hela, torkade, vita pepparkorn.

Förpackat i små bruna förseglade papperspåsar

Nettovikt: 50g

Ursprungsland: Cambodia

Kampot Peppar

Mitzie Mee Shop