Daisies Tote Bag – Pink

CWSG

435,00kr.

Söt rosa tote bag prydd med handgjorda blomapplikationer. Denna tote bag är tillverkad av upcycled tyg i ett robust material. Väskan har en bra storlek, så det finns plats för det mesta. Tote bagen har en stor inre ficka med dragkedja, där man kan förvara sin plånbok och andra viktiga saker. Det finns också två öppna innerfickor för mobiltelefonen och andra saker som är bra att ha nära till hands. På väskans baksida finns ytterligare en stor öppen ficka. Tote bagen kan stängas upptill med en dragkedja.

Färg: Rosa med vita blomapplikationer

Material: 100% bomull.

Mått: Längd 47 cm (vid öppningen), Höjd 38 cm

Strap drop: 27 cm

Tillverkad i Cambodia

 

Vem har tillverkat skopåsen?

Det är kvinnorna från CWSG (Cambodia Women’s Support Group) som tillverkar skopåsen. CWSG grundades med syftet att erbjuda kvinnorna i gruppen en inkomstkälla men gruppen utgör också ett socialt nätverk där kvinnorna kan be om råd och få stöd.

Ni kan läsa mer om CWSG på bloggen >>

 

Vad är upcycled tyg?

Vid klädproduktion blir det ibland beställt för mycket tyg, eller ett mönster utgår och tyg som finns på lager blir över. Tidigare var det vanligt att fabrikerna i Cambodia slängde överblivet tyg på soptippen, men idag säljs resttyget i bland på marknaderna i Phnom Penh. Genom att använda överblivet tyg undviker man att vackert material slängas, och bidrar samtidigt till en mer hållbar produktion.

Mitzie Mee Shop