CWSG – Cambodian Women’s Support Group i Phnom Penh

CWSG, Cambodia Women's Support Group in Phnom Penh

Jag hittade CWSG (Cambodia Women’s Support Group) online när jag letade efter leverantörer för min online shop. Till att börja med hade jag bara tänkt köpa färdiga produkter från gruppen, men när vi lärde känna varandra lite bättre, insåg jag snart att det fanns potential för ett mycket mer djupgående samarbete med design- och produktutveckling för mitt eget brand.

Kvinnorna brukade vara en del av ett program på Nyemo, som var en frivilligorganisation som arbetade för att stödja marginaliserade kvinnor med jobbträning och andra sociala initiativ, men när Nyemo stängde 2014 på grund av brist på finansiering, lämnades kvinnorna på egen hand. De tog därför kontakt till Kanary, som var tidigare styrelseledamot i Nyemo och tillsammans startade de CWSG. Syftet med gruppen är att säkerställa kvinnorna en tillförlitlig inkomstkälla från försäljning av vackra, handgjorda produkter, men gruppen har också en stödjande funktion som gör att kvinnorna kan söka stöd och vägledning från varandra i alla livets aspekter. Några av kvinnorna är mycket duktiga på att sy, medan andra utmärker sig i broderiarbete, och när vi utvecklar nya designs försöker vi utnyttja gruppens talanger på bästa sätt, så det finns jobb åt alla medlemmerna.

När vi är nöjda med prototyperna, sätter vi oss ner och beräknar det pris jag ska betala för produkterna. Förutom arbetskostnaden betalar jag också min andel av de fasta kostnaderna för att driva gruppen. Enligt min mening är det inte fair trade, om man bara betalar minsta lönen, så det är viktigt för mig att erbjuda en ersättning, som inte bara tillåter kvinnorna att överleva, utan också att lägga undan pengar för oförutsedda utgifter och för pension.

Vi har tillbringat många timmar tillsammans med att jobba på olika designs, och vi har gråtit av skratt, når deigns inte riktigt blev som vi hade tänkt (vi vill aldrig glömma den allra första sovmask! ha ha).

Kvinnorna är kanske längst nere i den socioekonomiska hierarkin, men deras färdigheter tillsammans med den stoltheten de har i sitt arbete är anmärkningsvärt, och det är ett sant nöje att arbeta med dem. De är starka, smarta kvinnor, och jag känner mig enormt tacksam för deras stöd och engagemang.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop