So Sakura Pink – Sovmask med kupor – Peace Silk

CWSG

350,00kr.

Sovmask i Peace Silk med kupor som skyddar ögonfransarna. Sovmasken har ett inre lager av Metric 66, som är ett patenterat material utvecklat med fokus på komfort. De 20 mm djupa kuporna gör att det inte finns något tryck på ögonen och att du kan blinka så mycket du vill, även om du har lash extensions eller långa fransar.

Det tog oss mer än 3 månader och 20 prototyper att designa denna fantastiska sovmask, och ni kan läsa mer om sovmasken och historien bak på bloggen:

Läs mer om sovmasken på Fair Fashionista Blogg >>

Material: Yttre: 100% Peace Silk satin, Inre: 100% Metric 66 polyester

Färg: Rosa

Tillverkningsland: Cambodia

 

Vem har tillverkat sovmasken?

Det är kvinnorna från CWSG (Cambodia Women’s Support Group) som syr sovmasken. CWSG grundades med syftet att erbjuda kvinnorna i gruppen en inkomstkälla, men gruppen utgör också ett socialt nätverk, där kvinnorna kan be om råd och få stöd.

Ni kan läsa mer om CWSG på bloggen >>

Vad är Peace Silk?

Det traditionella sättet att producera siden är att koka kokongerna med silkesmaskarna inuti, men Peace Silk är siden som tillverkas utan att skada silkesmaskarna, som får kläckas och bli fjärilar. Det tar längre tid och det kostar mer pengar, men inga silkesmasker dör i processen, varför Peace Silk även kallas Non-violent Silk.

Jag köper allt siden från Cocccon, som är ett tyskt-indiskt företag. All siden från Cocccon är certifierad ekologiskt, och i stället för kemikalier och giftiga bekämpningsmedel har de utvecklat en blandning av traditionella medicinska örter för att bekämpa skadliga insekter och svamp. Silkesmaskarna äter mullbärsblad, så för att hålla maskarna skyddade från fiender utanför är mullbärsträden täckta med stora nät. Silkeproduktionen äger rum i Jharkand, som är en region i den nordöstra delen av Indien. Genom att ge lokalbefolkningen sysselsättning i säkra, rena omgivningar till en rättvis lön, skapar Coccon ekonomisk tillväxt i en region som annars är präglad av fattigdom.

Läs mer om Peace Silk på Fair Fashionista Blogg>>

Mitzie Mee Shop