Röd Kampot-peppar – 30g

Sothy’s Pepper Farm
30g

60,00kr.

Den röda Kampot-pepparn odlas i Kampot-provinsen i Cambodia, där det varma och fuktiga klimatet ger optimala förutsättningar för odling av denna peppar. De mogna pepparkornen plockas, torkas och sorteras för hand innan de packas.

Den röda Kampot-pepparn har en kraftig och komplex smak som är både kryddig och fruktig. Röd Kampot-peppar är också känd för sin intensiva doft med noter av kryddor, trä och citrusfrukter. Den röda Kampot-pepparn är lämplig att använda i en mängd olika rätter, inklusive kött, fisk, grönsaker, soppor och såser. Dessutom passar den också utmärkt till desserter och cocktails.

Precis som med alla pepparsorter är det viktigt att förvara den röda Kampot-pepparn torrt och svalt för att behålla smaknyanserna. Vid matlagning tillsätts pepparn strax före servering.

Den röda Kampot-pepparn i Mitzie Mee Shop kommer från Sothy’s Pepper Farm, som är en liten familjeägd gård i Kampot-provinsen i Cambodia. Pepparn odlas utan användning av bekämpningsmedel och skördas och packas för hand.

Läs blogginlägget om Kampot-peppar >>

Innehåll: Hela, torkade, röda pepparkorn.

Nettovikt: 30g

 

Kampot Peppar

Mitzie Mee Shop