San Francisco: Brunch på Plow

San Francisco: Brunch på Plow


När man reser med sina foodie-kompisar har mat och restauranger högsta prioritet, så redan innan vi ankom till San Francisco, hade vi en grov skiss över vad vi skulle äta, och var vi skulle äta det.

Ett av punkterna på listan var brunch på Plow, som är en populär frukost/brunch-restaurang med en meny som verkade lockande.

Plow låg ganska långt från vårt hotell, men vi var uppe tidigt på grund av jetlag och redo för lite morgonmotion. Man kan inte boka bord på Plow, och redan på avstånd kunde vi se att det var folk som väntade utanför. Vi gick fram och skrev upp oss på listan och fick veta att väntetiden nog var runt en timmes tid. Det finns ju inget värre än att vänta, när man är hungrig, men det fanns inte många andra bra brunch-alternativ i området, så vi hittade ett ställe, där vi kunde köpa en kopp kaffe, och satte oss ner för att vänta.

Folk måste ha ätit snabbare den dagen, för efter runt en halvtimme fanns det redan ett ledigt bord för oss, så vi tog kaffet från det andra stället med oss in. Det var tur, för Plow serverar bara vanligt svart kaffe och inte några fancy varianter som cappuccinos och den latte som vi hade med.

Jag minns inte om det var Tina eller Rebecca som beställde The Plow, som är en enorm brunch med ägg, lemon-ricotta pancakes och de berömda Plow-potatisarna, serverade med pork sausage patties, bacon eller chicken apple sausage. Tror det var Rebecca, och tror att Tina beställde en Prosciutto + Gruyere-toast, som serverades med ett spegelägg stekt i chili och vitlök på toppen.

Jag kunde inte bestämma mig för om jag hade mest lust till Custard French Toast med karamelliserat äpple och mascarpone, eller Lemon Ricotta Pancakes, så jag beställa båda, efter att Tina och Rebecca hade försäkrat mig om att de nog skulle hjälpa mig att äta upp.

Det var en rejäl brunch och allt var väl tillagat och smakade riktigt bra. Vi beställde också en Buttermilk Biscuit i sista minuten, eftersom vi alla var nyfikna på vad Honey Butter kunde vara. Buttermilk Biscuits bakas färskt varje dag på Plow, och när de tar slut finns det inga mer för dagen. Det där med honey butter är jag fortfarande inte helt säker på vad var, men utifrån namnet att döma är det nog honung blandat med smör? Det smakade i alla fall riktigt gott på den varma biscuit. För de oinvigda kan jag berätta att biscuits i USA är en slags scone med en ganska torr, smulig konsistens. Ibland får man dem serverade med en tjock sås (biscuits & gravy) eller med smör och sylt.

Konklusion: En riktigt god brunch i riktigt mysiga omgivningar. Plow är en hundvänlig restaurang, så många av dem som satt vid borden utomhus hade sina fyrbenta vänner med. Det är mycket vanligt i USA och supermysigt, om ni frågar mig.

Bra att veta

Plow är för alla oss som älskar en god brunch och inte har något emot att vänta på ett bord.

Räkna med att det kostar $25-$35 + dricks.

Det finns något både för den söta tanden och den salta tanden på Plow, men om du inte vet var du ska börja skulle jag rekommendera en av rätterna med ägg. Har du bara lust till något sött är deras french toast fantastisk, men vill du beställa det som alla beställer och som Plow är känd för, ska du beställa Lemon Ricotta Pancakes och något med Plow potatoes. Kaffet är lite tråkigt, så se om du kan smyga in din egen latte eller cappuccino, som vi gjorde.

Plow, 1299 18th St, San Francisco

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop