Köpenhamn: Jul i Tivoli

Köpenhamn: Jul i Tivoli

Jul i Tivoli är verkligen något speciellt. Från slutet av november och genom hela december är den gamla nöjespark omvandlad till en fascinerande bubbla av julstämning och vintermagi. När mörkret faller, tänds ljusen i Tivoli, och strategiska snöflingor här och där gör att drömmen om en vit jul verkar mycket realistisk.

Man betalar 155 Dkr (2023) för att komma in, och priset inkluderar bara entrén. Det är lite dyrt, men jag tycker att det är värt pengarna, för den värld de har skapat därinne är så vacker och genomförd att till och med den mest inbitna Scrooge måste ge efter för julstämningen.

Jag besökte Jul i Tivoli några år tillbaka, och det var en riktigt trevlig kväll. Luften var frisk, men inte för kall, och överallt fanns en ljuvlig doft av gran och glögg. Jag stannade vid en av de små bodarna för att köpa några äppelkakor och en kopp glögg att värma mig på. Mannen i boden försökte övertala mig att ta en extra skvätt konjak eller vodka i glöggen, men jag tackade nej. Jag har en lista full med julklappsönskningar, så ingen anledning att riskera att stå på dålig fot hos jultomten 🙂

Det fanns riktigt många fina bodar, och även om det främst var etablerade, välkända märken man hittade på hyllorna, så var det mesta julrelaterat och passade väl in i temat. Jag har tidigare varit på andra julmarknader där man har sålt allt från discokulor till Wunderbaums, och det förstör lite av den goda (jul)stämningen när julmarknaden säljer ut.

Kvällens höjdpunkt var när jag såg jultomten utanför sin verkstad. Han stod och vinkade och ho-ho’ade och verkade enormt trevlig och generös. Jag är säker på att de japanska turisterna bredvid mig var övertygade om att han var den äkta varan:)

Läs mer om Jul i Tivoli på Tivolis hemsida

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop