Recept: Iced Matcha Latte

Recept: Iced Matcha Latte

På sommaren dricker jag riktigt mycket iced matcha latte. Jag tycker bäst om när min iced matcha latte inte är för söt, så jag föredrar oftast att göra min egen, så att smaken blir precis som jag vill ha den. Det är en skön, svalkande sommardryck, och det är så fint att se när den gröna matchan blandar sig med den vita mjölken.

Matcha innehåller mindre koffein än kaffe, så om man är känslig för koffein som jag är, är matcha ett bra val lite senare på dagen. Jag dricker normalt inte kaffe efter klockan 13, men jag har upptäckt att jag kan dricka en iced matcha latte på eftermiddagen utan att det stör min nattsömn.

Anteckningar

Sockerlag: I detta recept använder jag sockerlag som sötningsmedel. Det är verkligen enkelt att göra sockerlag, och det är bra att ha i kylen när man ska blanda sommardrinkar. Värm lika delar socker och vatten i en kastrull tills sockret är upplöst. Låt sockerlagen svalna och förvara den i en sluten behållare.

Matcha: Till iced matcha latte gör jag vanligtvis matchan lite tjockare och mer koncentrerad än om jag bara ska dricka en kopp vanlig matcha. Jag använder 2 teskedar matchapulver till 50 ml vatten, men om du vill ha en mindre koncentrerad smak kan du självklart justera efter dina preferenser.

Recept: Iced Matcha Latte

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: Drycker
Portioner

1

glas

På sommaren dricker jag riktigt mycket iced matcha latte. Jag tycker bäst om när min iced matcha latte inte är för söt, så jag föredrar oftast att göra min egen, så att smaken blir precis som jag vill ha den. Det är en skön, svalkande sommardryck, och det är verkligen en vacker syn när den gröna matchan blandar sig med den vita mjölken.

Ingredienser

 • 2 tsk matcha-pulver

 • ½ dl varmt vatten, ca. 80ºC

 • 2 ½ dl mjölk

 • 1 – 2 tsk sockerlag

 • Isbitar

Så här gör du:

 • Tillsätt matcha-pulvret i en liten skål. Du kan eventuellt sikta matcha-pulvret för att ta bort klumpar.
 • Tillsätt det varma vattnet till matcha-pulvret. Vispa matchan och det varma vattnet tillsammans med en bambuvisp (chasen) eller en vanlig liten visp tills matcha-pulvret är helt upplöst. Ställ åt sidan.
 • Fyll ett stort glas med isbitar.
 • Häll mjölken över isbitarna i glaset.
 • Tillsätt sockerlag och rör runt.
 • Häll försiktigt matchan över mjölkblandningen och rör runt för att blanda de olika lagren. Servera genast.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Recept

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mitzie Mee Shop