Recept: Lemon Curd

Recept på Lemon Curd

När jag besökte Sicilien tillsammans med mina föräldrar hittade jag dessa vackra, stora citronerna på marknaden i Palermo. Såklart fick de följa med hem i resväskan, och väl hemma i Danmark använde jag dem för att laga denna underbart goda lemon curd.

Lemon curd är otroligt enkelt att göra och smakar fantastiskt på rostat bröd eller nybakade frallor. Du kan också använda din hemmagjorda lemon curd som fyllning i tårtor, och om du blandar i några skedar lemon curd i en portion vaniljglass med krossad maräng, har du en jättegod och snabb dessert. Nyligen gjorde jag små munsbitar med lemon curd och ricotta på gourmetknäckebröd, och det blev också riktigt bra.

Lemon curden håller sig bra i 7-10 dagar i kylskåpet, men smakar så gott att den troligen är uppäten långt innan dess.

Recept: Lemon Curd

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Portioner

1

syltburk

Lemon curd är otroligt enkelt att göra och smakar fantastiskt på rostat bröd eller nybakade frallor. Du kan också använda din hemmagjorda lemon curd som fyllning i tårtor, och om du blandar i några skedar lemon curd i en portion vaniljglass med krossad maräng, har du en jättegod och snabb dessert. Nyligen gjorde jag små munsbitar med lemon curd och ricotta på gourmetknäckebröd, och det blev också riktigt bra.

Ingredienser

  • 1 msk finrivet citronskal

  • 4 äggulor

  • 1 dl citronsaft (~1-2 citroner)

  • 1 dl socker

  • 85 g smör

Så här gör du:

  • Vispa äggulorna i en kastrull. Tillsätt citronsaft, finrivet citronskal och socker. Vispa ihop allt tills ingredienserna är väl blandade.
  • Värma upp blandningen på medelhög värme under omrörning tills sockret har löst sig helt. Fortsätt vispa tills blandningen blir tjockare, vilket vanligtvis tar cirka 5-10 minuter. Sänk sedan värmen och fortsätt röra tills blandningen får en konsistens som påminner om bearnaisesås.
  • Stäng av plattan och ta kastrullen från värmen. Tillsätt smöret lite i taget medan du fortsätter att röra.
  • Häll lemon curden i en syltburk eller en liten skål.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Recept

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mitzie Mee Shop