Recept: Ugnsbakad Camembert med Apelsinmarmelad och Färska Kryddor

Recept: Ugnsbakad Camembert med Apelsinmarmelad och Färska Kryddor

Har du någonsin tagit en tugga av något och känt att det smakar så bra att världen omkring dig för en kort stund upphör att existerar? Det är exakt den känslan som väntar med det här receptet!

Ugnsbakad camembert är perfekt för en kväll med tjejkompisarna, men den är också underbar som stjärnan på en ostbricka. Servera med nötter, torkad frukt och oliver, samt gourmet knäckebröd att doppa i osten.

Anteckningar

Receptet kommer från 2hungrybirds.com, en engelskspråkig receptblogg, som jag driver tillsammans med min kompis Tina. I receptet använder vi en savory (vet ej hur man bäst översätter savory till svenska) apelsinmarmelad från Spread-mmms, men den finns tyvärr inte i Sverige. Om du hittar en apelsinmarmelad som inte är för söt, fungerar det utmärkt. Annars kan du balansera smaken med lite flingsalt.

Recept: Ugnsbakad Camembert med Apelsinmarmelad och Färska Kryddor

Recipe by 2 Hungry Birds – Sanne och Tina Course: Dessert, Ost
Portioner

4

portioner

Ugnsbakad camembert är perfekt för en kväll med tjejkompisarna, men den är också underbar som stjärnan på en ostbricka. Servera med nötter, torkad frukt och oliver, samt gourmet knäckebröd att doppa i osten.

Ingredienser

  • 1 1 camembert i trälåda

  • 1 msk 1 olivolja

  • 2 msk 2 apelsinmarmelad

  • Färska kryddor, t.ex. timjan, oregano eller rosmarin

Så här gör du:

  • Sätt ugnen på 180ºC.
  • Om camemberten ligger i en trälåda, lyft försiktigt ut den och avlägsna all eventuell förpackning. Placera därefter tillbaka den i sin trälåda. Om osten saknar trälåda kan du använda en liten ugnsfast skål, eller svepa in den i bakplåtspapper.
  • Med en vass kniv, gör korsvisa snitt på ostens yta, så att smaken från kryddväxterna verkligen kan sätta sig.
  • Ringla över olivolja och strö över kryddorna.
  • Placera osten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 15-20 minuter, eller tills osten är mjuk inuti och får en gyllene ton.
  • Fördela apelsinmarmeladen över osten och servera omedelbart.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även 10% rabatt hos Mitzie Mee Shop.*

*rabattkoderna är giltiga så länge du prenumerera på nyhetsbrevet. Kan ej användes i kombination med andra rabattkoder. Ingen rabatt på fraktkostnader.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även 10% rabatt hos Mitzie Mee Shop.*

*rabattkoderna är giltiga så länge du prenumerera på nyhetsbrevet. Kan ej användes i kombination med andra rabattkoder. Ingen rabatt på fraktkostnader.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Recept