Recept: Egg Roti med Socker och Kondenserad Mjölk

Recept: Egg Roti med Socker och Kondenserad Mjölk

Egg Roti är populärt som street food i Myanmar, och det är även en av de mest beställda rätterna hos Tea Garden i Mae Sot. Det är en enkel rätt bestående av roti-bröd fyllt med ägg och serverad med socker och kondenserad mjölk. Ägg Roti är lätt att laga och smakar underbart som frukost, eller som eftermiddagssnack tillsammans med en kopp varmt te.

Recept och anteckningar från Nge Nge, Tea Garden, Borderline Collective i Mae Sot

Detta recept är för roti med ägg, men man kan laga roti med vilken som helst fyllning man känner för. Jag har även haft gäster på Tea Garden, som beställt Egg Roti utan ägg (!).

Roti: Om du inte hittar roti i livsmedelaffären, kan du använda vetemjöls-tortillas istället.

Servera rotin med socker och kondenserad mjölk. Den kondenserade mjölken är tjock och söt och passar perfekt ihop med äggfyllningen.

Om Borderline Collective

Borderline Collective ligger i Mae Sot, vilket är så nära Myanmar man kan komma samtidigt som man fortfarande är på thailändska sidan av gränsen. Butiken/restaurangen/konstgalleriet/kreativa utrymmet startades med syftet att stödja migrant- och flyktingkvinnor från Myanmar, genom att hjälpa kvinnorna att sälja sina handgjorda produkter. Kvinnorna är organiserade i mindre, autonoma kollektiv baserade i små byar längs gränsen, och Borderline Collective erbjuder ett utrymme för kvinnorna att visa upp sina produkter och därigenom nå en större kundbas.

Recept: Egg Roti med Socker och Kondenserad Mjölk

Recipe by Nge Nge – Tea Garden i Mae Sot
Course: Snacks, Mellanmål, FrukostCuisine: Myanmar
Portioner

1

portion

Egg Roti är populärt som street food i Myanmar, och det är även en av de mest beställda rätterna hos Tea Garden i Mae Sot. Det är en enkel rätt bestående av roti-bröd fyllt med ägg och serverad med socker och kondenserad mjölk. Ägg Roti är lätt att laga och smakar underbart som frukost, eller som eftermiddagssnack tillsammans med en kopp varmt te.

Ingredienser

  • 1-2 ägg

  • ½ tsk socker + socker att strö över innan servering

  • ¼ tsk salt

  • 1-2 msk olja för stekning

  • 1 roti eller annan typ av tunnbröd

  • 1-2 msk kondenserad mjölk

Så här gör du:

  • Tillsätt salt och socker och vispa ägget lätt med en gaffel.
  • Värm upp oljan i en stekpanna och stek rotin i cirka 1 minut.
  • Fördela det vispade ägget över rotin. Vik in sidorna av rotin över mitten, så den blir som en platt burrito.
  • Stek rotin i 2-3 minuter på varje sida tills det yttre lagret är sprött och gyllene.
  • Klipp eller skär rotin i mindre, fyrkantiga bitar. Strö över socker och servera med kondenserad mjölk.

Receptvideo

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Recept

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mitzie Mee Shop