Recept: Potatismacka med gräslök och rädisor

Recept: Potatismacka med gräslök och rädisor

Om man har några potatisar över från middagen dagen innan kan man snabbt göra en potatismacka. Det är ofta lättare att skiva potatisarna, när de har tillbringat natten i kylskåpet och har blivit mer fasta i konsistensen. Jag brukar använda små, nya potatisar, eftersom jag tycker att de smakar bäst. Använder man små potatisar behöver man inte skala dem, men använder man större potatisar med tjockare skal, ska de skalas.

Många gillar lite knaprig bacon på toppen, men min potatismacka är vegetarisk, så jag har strött solrosfrön över mackan istället. Om man använder vegansk majonnäs är potatismackan vegansk.

Recept: Potatismacka med gräslök och rädisor

0 from 0 votes
Recipe by Mitzie Mee – Sanne Course: Lunch, MackaCuisine: Danmark
Portioner

1

macka

Om man har några potatisar över från middagen dagen innan kan man snabbt göra en potatismacka. Det är ofta lättare att skiva potatisarna, när de har tillbringat natten i kylskåpet och har blivit mer fasta i konsistensen. Jag brukar använda små, nya potatisar, eftersom jag tycker att de smakar bäst. Använder man små potatisar behöver man inte skala dem, men använder man större potatisar med tjockare skal, ska de skalas.

Ingredienser

 • 1 skiva 1 rågbröd

 • 2-3 2-3 små kokta potatisar

 • 1 msk 1 majonnäs

 • ½ tsk ½ curry

 • 2 2 rädisor

 • 1 msk 1 solrosfrön

 • Lite hackad gräslök

Så här gör du:

 • Låt potatisarna svalna helt. De är lättast att hantera när de är helt kalla.
 • Skiva potatisarna i ½ cm tjocka skivor.
 • Smörj eventuellt majonnäs på rågbrödet.
 • Lägg potatisskivorna på rågbrödet.
 • Lägg en klick majonnäs på toppen av potatisarna.
 • Strö curry över.
 • Skiva rädisorna och strö över potatisarna.
 • Strö solrosfrön över.
 • Klipp gräslöken och strö över din potatismacka.
  Nu är mackan klar. Smaklig måltid 🙂

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även 10% rabatt hos Mitzie Mee Shop.*

*rabattkoderna är giltiga så länge du prenumerera på nyhetsbrevet. Kan ej användes i kombination med andra rabattkoder. Ingen rabatt på fraktkostnader.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även 10% rabatt hos Mitzie Mee Shop.*

*rabattkoderna är giltiga så länge du prenumerera på nyhetsbrevet. Kan ej användes i kombination med andra rabattkoder. Ingen rabatt på fraktkostnader.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Recept