Recept: Sallad med snabbstekt tonfisk, mango och avokado

snabbstekt tonfisk

Letar du efter ett läckert och hälsosamt salladsrecept för lunch eller en lätt middag? Då är denna sallad med snabbstekt tonfisk, mango, avokado och andra goda ingredienser precis vad du behöver! Salladen är relativt enkel att göra och oerhört mättande tack vare avokadon och tonfisken, så den kan fungera som en hel måltid i sig själv. Det tar bara cirka 20 minuter att göra salladen och 5 minuter att äta den, för den är riktigt god 🙂

Recept: Sallad med snabbstekt tonfisk, mango och avokado

Recipe by Mitzie Mee – Sanne Course: Lunch, SalladCuisine: Asiatisk
Portioner

2

portioner

Letar du efter ett läckert och hälsosamt salladsrecept för lunch eller en lätt middag? Då är denna sallad med snabbstekt tonfisk, mango, avokado och andra goda ingredienser precis vad du behöver! Salladen är relativt enkel att göra och oerhört mättande tack vare avokadon och tonfisken, så den kan fungera som en hel måltid i sig själv. Det tar bara cirka 20 minuter att göra salladen och 5 minuter att äta den, för den är riktigt god 🙂

Ingredienser

  • Dressing
  • 1 tsk 1 socker

  • 6 msk 6 limejuice (~2 lime, men det beror på hur saftiga de är)

  • 3 msk 3 fish sauce

  • 1 1 thai chili, finthackad

  • Tonfisk
  • 1 1 tonfiskbiff (cirka 200 g) av god kvalitet

  • Salt & peppar

  • Sallad
  • 1 1 mango

  • 1 1 avokado

  • ½ kopp ½ sugar snaps (eller så många du vill ha)

  • ½ kopp ½ skalade edamame (~ en handfull)

  • 1 kopp 1 färsk spenat

  • 1 liten knippe 1 koriander

Så här gör du:

  • Så här gör du dressingen
  • Blanda alla ingredienser i en kopp eller en liten skål. Kom ihåg att smaka på dressingen under tiden, eftersom måtten bara är ungefärliga. Om dressingen är för salt, tillsätt mer socker och lime. Om dressingen saknar salt, tillsätt mer fisksås. Om du inte gillar stark mat kan du hoppa över chilin.
  • Så här steker du tonfisken:
  • Värm en stekpanna och en matsked olja över medelvärme. Lägg tonfisken i pannan när oljan är varm. Stek den i 1 minut på varje sida och strö över salt och peppar. Låt tonfisken svalna innan du skär den i 1/2 centimeter tunna skivor.
  • Så här gör du salladen:
  • Skär mango och avokado i tärningar. Hacka koriander grovt. Blanda alla ingredienser. Tillsätt det mesta av dressingen (spara 1 eller 2 teskedar till tonfisken). Arrangera salladen i två fina skålar och lägg tonfisken ovanpå. Nu är salladen klar!

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Recept

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mitzie Mee Shop