Recept: Inlagda rödbetor

Recept: Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor är en fantastisk följeslagare till många danska klassiker. Jag föredrar dem på min leverpastejsmacka, medan somliga, som min mamma, äter inlagda rödbetor med nästan vad som helst. Oavsett om de serveras som tillbehör, topping eller som en del av en sallad, är inlagda rödbetor supervackra på tallriken.

Recept: Inlagda rödbetor

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: tillbehör
Portioner

3

syltburkar

Inlagda rödbetor är en fantastisk följeslagare till många danska klassiker. Jag föredrar dem på min leverpastejsmacka, medan somliga, som min mamma, äter inlagda rödbetor med nästan vad som helst. Oavsett om de serveras som tillbehör, topping eller som en del av en sallad, är inlagda rödbetor supervackra på tallriken.

Ingredienser

  • 2 tsk salt

  • 3 kg rödbetor

  • 1 liter ättika

  • ½ kopp vatten (för lagen)

  • 700 g socker

  • 15 hela nejlikor

  • 5 hela pepparkorn

Så här gör du:

  • Skölj rödbetorna och skär av toppen och botten. Lägg dem i en stor kastrull och tillsätt tillräckligt med vatten för att täcka rödbetorna.
  • Tillsätt salt och koka rödbetorna i 1 timme och 15 minuter eller tills de är mjuka när de stickas med en gaffel. Medan rödbetorna kokar kan du förbereda lagen.
  • Lag: I en annan stor kastrull blandar du vatten, ättika, socker, nejlikor och kryddpepparkorn. Koka upp blandningen över medelvärme och rör tills sockret är helt upplöst.
  • Sterilisera 3 mediumstora burkar för de inlagda rödbetorna med din föredragna metod. Min mamma brukar skölja insidan av burkarna med kokande vatten och sedan hälla lite Atamon i varje burk, snurra runt för att se till att insidan är täckt innan du häller ut eller i nästa burk.
  • Nu tillbaka till rödbetorna: När de är färdigkokta, ta upp dem från kastrullen och låt dem svalna tillräckligt så att du kan hantera dem utan att bränna fingrarna när du ska skala dem.
  • Skala rödbetorna, vilket bör vara enkelt när de väl är kokta. Skär sedan rödbetorna i 1 cm tjocka skivor eller önskad tjocklek.
  • Lägg rödbetsskivorna i de steriliserade burkarna. Häll den varma lagen över rödbetorna i burkarna och se till att rödbetorna är helt täckta av vätskan. Lämna lite utrymme högst upp i burkarna.
  • Låt burkarna svalna till rumstemperatur innan du placerar dem i kylskåpet. De inlagda rödbetorna smakar bäst efter att de har fått marinera i 2-3 veckor, och om de har steriliserats och konserverats korrekt kan de hålla sig ungefär 1 år.

Receptvideo

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Recept

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mitzie Mee Shop