Recept: Ingefärste med citron och honung

Recept: Ingefärste med citron och honung


Om det fanns en skönhetstävling för rotfrukter, skulle ingefären troligtvis kämpa om sista platsen tillsammans med rotselleri och jordärtskocka. Länge tyckte jag att ingefär smakade lite som tvål, och jag har hemska, hemska barndomsminnen som inkluderar ingefära i tärningar förklädd som potatis. Dock har mina smaklökar mognat, och jag har börjat uppskatta ingefära, speciellt i te och andra varma drycker.

Ingefärste smakar underbart, och jag inbillar mig till och med att det kan lindra en begynnande förkylning. Dessutom känner man sig riktigt hälsosam när man sitter och sippar på en kopp hemgjort ingefärste istället för den vanliga sockerdrickan (guilty as charged).

Ingefärsteet är riktigt snabbt att göra. Man brygger en kopp svart te och tillsätter lite fint rivet ingefära, citronjuice och honung. Man kan också använda kokande vatten som bas, men jag tycker både smak och färg blir bättre när man använder svart te. Teet kan avnjutas både varmt och kallt.

Recept: Ingefärste med citron och honung

Recipe by Mitzie Mee – Sanne
Course: te, dryck
Portioner

1

stor kopp

Ingefärsteet är riktigt snabbt att göra. Man brygger en kopp svart te och tillsätter lite fint rivet ingefära, citronjuice och honung. Man kan också använda kokande vatten som bas, men jag tycker både smak och färg blir bättre när man använder svart te. Teet kan avnjutas både varmt och kallt.

Ingredienser

  • 1 tsk riven ingefära

  • 1 stor kopp svat te

  • 2 tsk honung

  • Saft från en halv citron

Så här gör du:

  • Skrapa av ingefärsskalet med en tesked.
  • Riv ingefäran fint, pressa citronen och ta fram honungen så att allt är redo när teet är färdigbryggt.
  • Gör en kopp starkt svart te.
  • Tillsätt ingefära, citronsaft och honung. Rör om ordentligt.
  • Dekorera med citronskivor.

Receptvideo

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Recept

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mitzie Mee Shop