Frukosttips: Grekisk Yoghurt med Sylt

Frukosttips: Grekisk Yoghurt med Sylt

Det kan vara svårt att få tid att göra en ordentlig frukost i en hektisk vardag, men för någon som mig, som inte riktigt vaknar till förrän jag fått något att äta, är en bra frukost alfa och omega för en bra start på dagen.

Fruktyoghurt som man köper i livsmedelsbutiken är ofta för söt för mig, men jag har börjat mixa min egen fruktyoghurt, som är perfekt sötad, genom att blanda grekisk naturell yoghurt med sylt. Det smakar fantastiskt och kommer definitivt få dig ur sängen på morgonen.

Jag använder grekisk naturell yoghurt för jag gillar den tjocka, krämiga konsistensen, men du kan använda vilken yoghurt som helst. Försök dock att hålla dig till naturell-yoghurt så du har en neutral bas att börja med och själv kan kontrollera hur mycket socker du har i.

När det gäller sylt, försök att välja de med högt fruktinnehåll och inte för mycket tillsatt socker. Sylt av god kvalitet har en ganska koncentrerad fruktsmak, så man behöver sällan mer än en tesked eller två för att ge yoghurten en fin färg och smak.

Tips

Lägg till färsk frukt och bär.

Du kan också strö lite granola och nötter över yoghurten för en mer mättande frukost.

Yoghurt är dock inte bara till frukost. Du kan göra en vacker dessert med grekisk yoghurt och marmelad i varvade lager, serverad i ett glas och dekorerad med färska bär och nötter på toppen.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Recept

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mitzie Mee Shop