Greenville: Maple Street Biscuit Company

Greenville: Maple Street Biscuit Company

Medan jag väntade på att checka in på hotellet gick jag en promenad längs Main Street för att hitta ett ställe att äta sen frukost. Klockan var runt 12 på förmiddagen, men jag kan äta frukost hela dagen, så när jag upptäckte Maple Street Biscuit Company nedför en sidogata, bestämde jag mig direkt för att gå dit.

Maple Street Biscuit Company är en kedja som är känd för, surprise, surprise, biscuits. Amerikanska biscuits är en sorts bullar, men med en smulig konsistens som påminner mer om scones. Biscuits är särskilt populära i södra USA, där de ofta ingår i frukost- och brunchrätter, serverade med gravy (en tjock sås) eller med smör och marmelad. På Maple Street har de både biscuits med gravy och olika sorters biscuit-sandwiches på menyn, så vad ska man välja?

Jag frågade personalen och de rekommenderade The Squawking Goat, som är en biscuit-sandwich med friterad kyckling och getost. Getost/kyckling-kombinationen lät ju supergott, så det blev mitt val. Det är självbetjäning på Maple Street, men de frågar inte efter ditt namn när du beställer. I stället ska man svara på en fråga som skiftar varje dag, och den dagen, jag var där, var frågan vem min favoritlärare var (favoritlärare? Det är Hanne!).

Medan jag väntade på min mat gjorde jag en snabb Google-sökning och fick reda på att The Squawking Goat tydligen är den rätten, som alla beställer på Maple Street Biscuit Company, så jag hade höga förväntningar.

Jag höll dock nästan på att missa att hämta min mat, dels för att min guldfisk-hjärna hade glömt, varför jag hade svarat på frågan, men också för att det amerikanska uttalet av Hanne ligger ganska långt från hur vi uttalar Hanne på danska 🙂

The Squawking Goat består av en varm, nybakad biscuit, med en bit perfekt, krispig kyckling och en stekt getost-medaljong, serverad i en liten sjö av pepper jelly, som är en sorts tunn chilimarmelad. Det är en helt unik kombination, och pepper jellyn var fantastisk tillsammans med kycklingen och getosten. Riktigt gott, men också ganska mättande och lite svårt att äta utan att smula sönder allt, och utan tvekan en riktigt bra frukosträtt, oavsett vilken tid på dygnet det är.

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård