Greenville: Maple Street Biscuit Company

Greenville: Maple Street Biscuit Company

Medan jag väntade på att checka in på hotellet gick jag en promenad längs Main Street för att hitta ett ställe att äta sen frukost. Klockan var runt 12 på förmiddagen, men jag kan äta frukost hela dagen, så när jag upptäckte Maple Street Biscuit Company nedför en sidogata, bestämde jag mig direkt för att gå dit.

Maple Street Biscuit Company är en kedja som är känd för, surprise, surprise, biscuits. Amerikanska biscuits är en sorts bullar, men med en smulig konsistens som påminner mer om scones. Biscuits är särskilt populära i södra USA, där de ofta ingår i frukost- och brunchrätter, serverade med gravy (en tjock sås) eller med smör och marmelad. På Maple Street har de både biscuits med gravy och olika sorters biscuit-sandwiches på menyn, så vad ska man välja?

Jag frågade personalen och de rekommenderade The Squawking Goat, som är en biscuit-sandwich med friterad kyckling och getost. Getost/kyckling-kombinationen lät ju supergott, så det blev mitt val. Det är självbetjäning på Maple Street, men de frågar inte efter ditt namn när du beställer. I stället ska man svara på en fråga som skiftar varje dag, och den dagen, jag var där, var frågan vem min favoritlärare var (favoritlärare? Det är Hanne!).

Medan jag väntade på min mat gjorde jag en snabb Google-sökning och fick reda på att The Squawking Goat tydligen är den rätten, som alla beställer på Maple Street Biscuit Company, så jag hade höga förväntningar.

Jag höll dock nästan på att missa att hämta min mat, dels för att min guldfisk-hjärna hade glömt, varför jag hade svarat på frågan, men också för att det amerikanska uttalet av Hanne ligger ganska långt från hur vi uttalar Hanne på danska 🙂

The Squawking Goat består av en varm, nybakad biscuit, med en bit perfekt, krispig kyckling och en stekt getost-medaljong, serverad i en liten sjö av pepper jelly, som är en sorts tunn chilimarmelad. Det är en helt unik kombination, och pepper jellyn var fantastisk tillsammans med kycklingen och getosten. Riktigt gott, men också ganska mättande och lite svårt att äta utan att smula sönder allt, och utan tvekan en riktigt bra frukosträtt, oavsett vilken tid på dygnet det är.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop