Därför behöver du en anteckningsbok

Därför behöver du en anteckningsbok

 

Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva ner nya idéer, som senare kan omvandlas till mer formaliserade, digitala dokument.

För mig funkar det nämligen bäst att ta anteckningar på mobilen eller MacBook, när jag redan vet, vad jag ska skriva. Jag tänker med min penna, och jag tycker att anteckningsböcker är särskilt användbara när de där halvklara, vaga idéerna ska förvandlas till konkreta tankar.

När jag är ute och reser har jag också alltid en anteckningsbok med mig. Då kan jag sätta mig ner på ett mysigt café och skriva ner mina tankar och intryck ostört, utan de pling och notifikationer som dyker upp i samma ögonblick som jag öppnar mobilen.

Jag har också en anteckningsbok på mitt nattduksbord, ifall en idé dyker upp mitt i natten. Jag är ganska disciplinerad när det kommer till sömn, och efter läggdags försöker jag undvika att titta på mobilen överhuvudtaget. Jag brukar inte ha problem med att somna, men de få gånger det har hänt att jag inte har kunnat somna, har jag upptäckt att genom att skriva ner det som upptar mig i anteckningsboken, kan jag tömma huvudet och fokusera på att somna istället.

En anteckningsbok är ett fantastiskt verktyg som verkligen hjälper mig att få ordning på tankar och idéer. Dessutom hjälper noterna mig att följa mina framsteg och bli mer medveten om mina mål. Om du inte redan har en anteckningsbok kan jag varmt rekommendera att skaffa en. Om du gör det till en vana att använda den regelbundet tror jag snabbt att du kommer att se vilken skillnad en anteckningsbok kan göra i ditt liv.

Shoppa Anteckningsböcker

  •   Våren är här, och det är dags att säga adjö till de tunga vinterkläderna och ta tillbaka färgerna till garderoben. Tie-dye-sjalar är ett riktigt bra sätt att introducera lite …

  •  Jag hittade de vackra fjärilsörhängena i en liten butik på en marknad i Bangkok, och jag föll direkt för de vackra färgerna och de fina detaljerna. Örhängena är handgjorda och …

  • Om Ketut Riyanti

    by Sanne - Mitzie Mee

      Ketut Riyanti är en kvinnlig skräddare i Ubud. Hon designar själv kläderna hon syr, och hennes unika designs och skickliga hantverk är något man när man går in i hennes …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård