Om Ketut Riyanti

 

Om Ketut Riyanti, Kvinnlig skräddare i Ubud, Fair Fashion från Bali

 

Ketut Riyanti är en kvinnlig skräddare i Ubud. Hon designar själv kläderna hon syr, och hennes unika designs och skickliga hantverk är något man när man går in i hennes skräddarbutik.

 

Ketut kommer från en liten by i provinsen Klungkung, ungefär 35 km från Ubud. Hon försöker åka hem ett par dagar varje månad men annars lägger hon mestadels sin tid på sin skräddarbutik. Ketut hade det tufft under Covid, när det inte fanns några turister. Hon fick säga upp hyresavtalet för skräddarbutiken, som hon hade drivit i 22 år och som låg på en av de travlaste gatorna i Ubud, och fick flytta till en mindre lokal lite längre bort från centrum.

 

Ubud har många yogaturister, och Ketut har specialiserat sig på lounge wear och bekväma kläder. En av Ketuts bestsellers är hennes version av yoga joggers/haremsbyxor. Ketut hade märkt att många av yogaturisterna, som gick förbi hennes butik på väg till yogastudion, hade på sig dessa mjuka, löst sittande bomullsbyxor, och en dag beslutade hon sig för att designa sin egna version. Genom att kombinera drop-crotch-stilen med handvävt ikat-tyg, som Ketut köper från vävare i hennes hemby, lyckades det henne att skapa några helt unika byxor (det finns bara ett fåtal exemplar av varje mönster/färgkombination), så bekväma, att man bara vill ha på dem hela tiden. Perfekta för meditation och avkoppling hemma, men även snygga med en tank top och platta skor, eller varför inte styla dem med högklackat för en chict, boho, party-look.

 

Ketut designar även många vackra plagg i upcycled siden, som hon köper på den lokala marknaden, där resttyger från Indonesiens textilindustri säljs till lokala skräddare och designare. Ketut besöker ofta marknaden och lägger mycket tid på att hitta det vackraste tyget i mönster och färger, som passar hennes stil. Hon har designat en vacker morgonrock, som också kan användas som omlottklänning, och resttyget används till fina scrunchies och hårband.

 

Shop Ketut Riyanti

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  •   Våren är här, och det är dags att säga adjö till de tunga vinterkläderna och ta tillbaka färgerna till garderoben. Tie-dye-sjalar är ett riktigt bra sätt att introducera lite …

  •  Jag hittade de vackra fjärilsörhängena i en liten butik på en marknad i Bangkok, och jag föll direkt för de vackra färgerna och de fina detaljerna. Örhängena är handgjorda och …

  • Om Ketut Riyanti

    by Sanne - Mitzie Mee

      Ketut Riyanti är en kvinnlig skräddare i Ubud. Hon designar själv kläderna hon syr, och hennes unika designs och skickliga hantverk är något man när man går in i hennes …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård