Fri frakt i Sverige vid köp för minst 700kr. Annars kostar frakt 75kr.

Om Weavers Project i Cambodia

Weavers Project i Cambodia

Weavers Project är ett social företag som startades av Sonas World och familjen Meas med syftet att skapa hållbar ekonomisk tillväxt i landsbygden i Cambodia. Cambodia har en stark tradition av vävning, men det är ett handverk på utdöende på grund av konkurrens från billigare, fabrikstillverkade textilier i kombination med ett vikande intresse hos den yngre generationen att lära sig väva.

Weavers Project har som målsättning att ändra på detta genom att erbjuda landsbyborna jobb som vävare, men Weavers Project erbjuder inte bara en inkomstkälla, utan också hopp om en ljusare framtid för vävarna och deras familjer. Vävarna är med i hela processen från design och färgning av garn till färdig produkt. Denna involvering skapar yrkesstolthet, självkänsla och motivation, vilket tydligt ses i de vackra mönster och färgkombinationer, som kännetecknar Weavers Project. Det experimenteras ständigt med nya tekniker och färgkombinationer, och Weavers Project har bland annat uppfunnit en egen, modern version av japansk saori-vävning eller pull-thread, som det också kallas.

Den första av Weavers Projects så kallade “fashionabled” byar ligger i Takeo-provinsen, men målet är, att projektet ska spridas och under de närmaste åren omfatta många fler byar runt om i Cambodia. Weavers Project är ett fantastiskt initiativ som har potential att påverka hela mode- och textilbranschen, och jag är tacksam att få vara med på deras resa.