Vilken ögonkräm ska man välja?

Vilken ögonkräm ska jag välja? Beauty blogg

Ser man på priset i förhållande till kvantiteten, så är de små burkarna med ögonkräm ofta bland de dyraste av hudvårdsprodukterna hemma på hyllan i badrummet. Men är ögonkräm överhuvudtaget nödvändigt? Och hur väljer du rätt ögonkräm för dig?

Huden runt ögonen är tunnare och känsligare än huden i resten av ansiktet, och din vanliga ansiktskräm blir därför för tung och våldsam för den ömtåliga ögonmiljön. Huden runt ögonen kräver speciellt anpassade produkter, och ögonkräm är därför utan tvekan en nödvändig och viktig del av din hudvårdsrutin.

Ska man välja gel eller kräm?

Ögonkräm uppdelas vanligtvis i följande två sorter: Gel eller kräm. Krämer är ofta lite tyngre och fetare än geler, som ofta känns lättare och mer svalkande mot huden. Om man bortser från konsistensen, hittar man dock samma sorts aktiva ingredienser i båda typerna, och kan därmed uppnå samma performance från en gel som från en kräm, så välj den konsistens du gillar bäst.

Själv föredrar jag en gel på morgonen om jag behöver sminka mig, och en lite tyngre kräm/mask på kvällen innan jag går och lägger mig. Jag applicerar då ett tjockare lager, som har tid att tränga in och verka på djupet över natten.

Vilken ögonkräm passar dig?

De flesta moderna ögonkrämer är återfuktande, och de dyrare krämer har dessutom egenskaper, som är riktade mot att avhjälpa olika problem. Det kan lätt kännas överväldigande, när det finns 100 olika krämer med 100 olika egenskaper att välja mellan, och det är lätt att övertyga sig själv om att man behöver dem allihop. Har inte du fina linjer, du skulle vilja sudda bort? Och mörka ringar? Svullnader? Mitt bästa råd är att fokusera på en sak, som är viktigast för dig att göra något åt, och sedan hitta en kräm som är riktad mot detta.

Är minskning av rynkor och fina linjer längst upp på din lista? Välj då en ögonkräm med retinol eller andra ingredienser som är kända för att vara effektiva mot rynkor.

För oss med asiatisk bakgrund uppstår hyperpigmentering och melasma runt ögonen ofta, när vi blir äldre och det finns krämer med olika ämnen, som kan avhjälpa detta. Leta efter krämer som har en “brightening” effekt, vilket jämnar ut hudtonen.

Brukar du vakna med svullnader runt ögonen (inte enbart efter en sen utekväll), och känner du att ögonområdet ofta ser trött och irriterad ut? Försök hitta en ögonkräm med lugnande ingredienser som kamomill, aloe vera och grönt te.

Om du har känslig hud är detta ofta ännu mer uttalat när det kommer till huden runt ögonen. I det här fallet är det viktigt att inte välja hårda ingredienser, som kan orsaka irritation. Berätta för din hudläkare och ta reda på, om det finns särskilda ingredienser, som du bör undvika. Välj alltid oparfymerade krämer och testa alltid krämen på undersidan av armen, innan du applicerar den på huden runt ögonen.Reklam för Mitzie Mee + Schwanen Garten:

Jag har blivit riktigt förtjust i Schwanen Gartens Antioxidant Eye Cream, som är en gel-ögonkräm fullproppad med aktiva ingredienser. Den tränger snabbt in i huden och fuktar utan att kännas fet, så du behöver bara vänta en minut eller två, innan du kan lägga ögonmakeup.

Schwanen Garten

Clean Beauty från Korea

Effektiv koreansk hudvård med naturliga ingredienser

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård