Koreansk Hudvård: Double Cleansing – Vad är det?

Koreansk Hudvård: Double Cleansing - Vad är det?

En av punkterna, där koreansk hudvård skiljer sig väsentligt från svensk hudvård är själva rengöringen av huden. Medan vi i Skandinavien oftast bara använder en enda rengöringsprodukt, är det i Korea vanligast att rengöringen sker i två steg, och man använder både en oljebaserad cleanser och en vattenbaserad cleanser.

Under första steget använder man en oljebaserad cleanser som t.ex. en cleansing oil eller en cleansing balm för att ta bort makeup och lösa upp smuts som har samlats på hudens yta under dagen. Detta steg är avgörande eftersom det tar hand om det mesta av grovarbetet, så att huden är redo för det andra rengöringssteget.

Under andra steget använder man en vattenbaserad cleanser som t.ex. en cleansing gel eller en foaming cleanser för att ta bort resterande smuts och makeup. De vattenbaserade cleansers är vanligtvis kännetecknade av att de bildar skum när de masseras in i huden. De rengör också lite mer djupgående, så att huden lämnas fräsch, ren och återfuktad.

En av huvudorsakerna till att double cleansing är så populärt i Korea är för att processen med två gånger rengöring anses vara ett både effektivt och skonsamt sätt att rengöra huden. Om huden är täckt med smuts och makeup är det svårare för serum och krämer att tränga ner i huden. Genom att rengöra huden ordentligt säkerställer man, att alla näringsämnen och vårdande ingredienser får möjlighet att komma ordentligt ner i djupet, där de gör mest nytta.

Oljebaserade cleansers är oftast de mest effektiva för att ta bort makeup, medan vattenbaserade produkter tar hand om rengöring och uppfriskning av huden. Hudens pH är lite lägre än neutral pH, och de mest skonsamma produkterna har därför oftast lite lägre pH, och ser till inte att rubba hudens naturliga pH-balans.

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  •   Våren är här, och det är dags att säga adjö till de tunga vinterkläderna och ta tillbaka färgerna till garderoben. Tie-dye-sjalar är ett riktigt bra sätt att introducera lite …

  •  Jag hittade de vackra fjärilsörhängena i en liten butik på en marknad i Bangkok, och jag föll direkt för de vackra färgerna och de fina detaljerna. Örhängena är handgjorda och …

  • Om Ketut Riyanti

    by Sanne - Mitzie Mee

      Ketut Riyanti är en kvinnlig skräddare i Ubud. Hon designar själv kläderna hon syr, och hennes unika designs och skickliga hantverk är något man när man går in i hennes …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård