Fjärilsörhängen – Handgjorda smycken från Bangkok

Fjärilsörhängen - Handgjorda smycken från Bangkok

 

Jag hittade de vackra fjärilsörhängena i en liten butik på en marknad i Bangkok, och jag föll direkt för de vackra färgerna och de fina detaljerna. Örhängena är handgjorda och varje enskild fjäril är unik, så för mig är de inte bara örhängen, utan små konstverk, som man kan ha på sig.

Fjärilsörhängena är skapade av Mim, som är en ung kvinnlig smyckesdesigner. Tillsammans med sin syster Nammon, som är engelsklärare, driver Mim sin lilla butik i Bangkok. Mim har alltid varit intresserad av smyckedesign, så efter att ha avslutat sina universitetsstudier, tog hon en kurs i smyckestillverkning. Hon älskar fjärilar och fåglar, så de förekommer i många av hennes designs, som även kännetecknas av vackra detaljer och mycket färg.

Hur kan man styla fjärilsörhängena?

Jag föredrar att hålla resten av min outfit neutral och låta örhängena vara i fokus, men om du tycker om en mer markant look, kan du styla örhängena med en topp eller klänning i matchande färger och lite spralligare mönster.

Jag tror ni redan har förstått hur mycket jag gillar de här örhängena. De är perfekta om man vill ha en klick färg till sin outfit, och det är omöjligt inte att bli på gott humör med fjärilarna i öronen. Sedan känns det extra bra att bära något som är unikt och handgjort, och samtidigt stödja en ung, kvinnlig företagare.

Shoppa Fjärilsörhängen

No product found
  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  •   Våren är här, och det är dags att säga adjö till de tunga vinterkläderna och ta tillbaka färgerna till garderoben. Tie-dye-sjalar är ett riktigt bra sätt att introducera lite …

  • Om Ketut Riyanti

    by Sanne - Mitzie Mee

      Ketut Riyanti är en kvinnlig skräddare i Ubud. Hon designar själv kläderna hon syr, och hennes unika designs och skickliga hantverk är något man när man går in i hennes …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård