Titlis – Förälskad i Schweiz


Titlis - Förälskad i Schweiz

Målet med min resa till Engelberg var att besöka toppen av Titlis, så trots att det var lite molnigt den dagen jag anlände, bestämde jag mig ändå för att åka upp direkt. Jag tror att turen med liften tog ungefär 20 minuter, och på vägen upp har man en fantastisk utsikt över både berg och dal.

Det var ett av de tillfällen när jag önskade att jag hade ett extra par ögon (helst monterade i nacken) så att jag kunde njuta av utsikten nerför berget utan att samtidigt missa utsikten mot toppen.

Uppe på toppen finns det en hängbro (den högst belägna i Europa), en glaciärgrotta och några Bollywood-pappfigurer(!), men den överlägset största attraktionen är den fantastiska utsikten över Alperna. Det var så underbart vackert att jag nästan blev yr, och det är utan tvekan den mest imponerande plats jag någonsin besökt! Det var här, på toppen av Titlis, som jag verkligen förälskade mig i Schweiz.

Vad ska man ha på sig?

Jag besökte Titlis i slutet av augusti, så det var precis vid övergången från sommar till höst. Jag hade trott att det skulle vara bättre möjligheter för lite hiking däruppe, så jag hade tagit på mig min nyligen inköpta vandringsutrustning. Det visade sig vara lite överdrivet, eftersom man aldrig riktigt kommer i kontakt med naturen. Jag såg till och med folk där uppe i flip-flops, vilket jag dock inte skulle rekommendera. Men man klarar sig bra med vettiga skor, jeans och en vindjacka, men är du osäker, så kolla väderprognosen på toppen innan du ger dig iväg.

Hur tar man sig till toppen av Titlis?

Man tar Titlis Xpress-liften från Engelberg till Stand via Trübsee. Därifrån byter man till en annan lift, Rotair, som går hela vägen till toppen och snurrar långsamt under resan. Biljettpriset är lite dyrt, men bor man på ett av hotellen i Engelberg får man ett gästkort, som ger rabatt.

Jag hade tagit med både matsäck och schweizerkniv, men det hade jag inte behövt, eftersom det fanns både restaurang och chokladbutik uppe på toppen. När man väl har tagit bilder finns det inte så mycket annat att göra där uppe, så ett par timmar på toppen var tillräckligt för mig.

Titlis Engelberg website

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop