Bangkok: P’Aor – Fantastisk Tom Yum

Bangkok: P’Aor – Fantastisk Tom Yum

En av mina thailändska favoriträtter är den spicy och syrliga tom yum-soppan, och på P’Aor serverar de en av de bästa versionerna jag någonsin smakat. Jag brukar beställa en portion tom yum kung (tom yum med räkor), som är en rykande het portion av den fantastiska soppa, toppad med en stor, saftig tigerräka.

P’Aor är belägen längs en av de små gränderna som ansluter Petchaburi Soi 5 till Petchaburi Soi 7. Den lilla restaurangen är både mysig och ren, och vissa skulle kanske till och med beskriva den som trendig.

Utanför restaurangen står en stor gryta där tom yum-soppan sakta puttrar, omgiven av högar av tallrikar. Detta utgör hjärtat av restaurangens kök, där all matlagning sker. Den hemliga ingrediensen i P’Aor’s legendariska tom yum-soppa är det krämiga innehållet från räkhuvudena, som skrapas ut och tillsätts soppan. Det kanske inte låter särskild aptitretande, men det är just detta som ger soppan den här intensiva, oemotståndliga smak och krämiga konsistens.

Vanligtvis serveras tom yum med ris, men hos P’Aor får man nudlar i soppan, som är väldigt mättande trots sin lila storlek. En annan populär rätt på P’Aor är Lobster Tom Yum, som är en stor skål fylld med hummer, krabba, lax, bläckfisk, musslor och ägg. Priset är runt 1200 THB för en stor hummer och det finns tillräckligt med mat för två personer.

P’Aor är ett populärt ställe bland såväl lokala tom yum-fans som internationella foodies Trots att restaurangen inte ligger i ett turisttätt område, är det nästan alltid fullsatt.

Petchaburi Soi 5 räknas som en av Bangkoks främsta gator för street food. När du är mätt på tom yum kan du ta en tur ut och välja en efterrätt från någon av de andra små bodarna i området. Missa inte det utmärkta khanom krok-ståndet (thailändska plättar) som ligger vid hörnet av gatan där P’Aor är beläget och Petchaburi Soi 5.

Det kan vara lite knepigt att hitta till P’Aor, men här är en vägbeskrivning: Från Ratchathewi BTS Station, fortsätt en kort bit längs Phayathai Road mot Victory Monument och Phaya Thai Station. Sväng sedan vänster in på den livliga Petchaburi Road och gå ungefär 300 meter tills du når en gångbro. Korsa bron till andra sidan av Petchaburi Road och gå ett litet stycke tillbaka i samma riktning som du kom ifrån. Där hittar du Petchaburi Soi 5 på din vänstra sida. Gå cirka 100 meter ner längs Pecthaburi Soi 5 tills du når en bod som säljer sticky rice med mango. Sväng höger in på den lilla gatan där P’Aor ligger ungefär halvvägs ner på gatan, omgiven av flera andra restauranger. Det finns bara en liten pappersskylt till höger på ett av kylskåpen utanför, men de flesta i området känner till P’Aor, så tveka inte att fråga om du behöver hjälp att hitta.

P’Aor, Gaden mellem Petchaburi Soi 5 and 7, Tlf: +66 2612 9013, Åbningstider: Tir-søn: 10:00-21:00, Mandag lukket, Nærmeste BTS: Ratchathewi

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop