Norge: Fisketur i Farsund

Norge: Fisketur i Farsund

Senast jag besökte AC i Norge, föreslog hon att vi skulle åka ut och fiska makrill. Det lät spännande, och vädret var fint, så efter frukosten gav vi oss iväg på vårt fiskeäventyr. Jag har inte mycket erfarenhet av fiske, men AC åker ofta ut med båten i fjorden, som ligger precis utanför deras hus.

Till en början gick det lite trögt, så vi seglade runt i båten och försökte lista ut var makrillarna gömde sig, och plötsligt fick vi napp! Makrillar simmar i stim, så när man fångar en är det ofta fler på väg, och när vi väl hade listat ut var makrillarna var, stod de praktiskt taget i kö för att bli fångade. Dagens fångst var 45(!)makriller!

Det finns många godsaker att fiska i fjorden utanför Farsund, men när vi var på fisketur var uppdraget makrill, som AC använder för att mata humrar. Humrarna fångas i oktober och november och matas sedan med fryst makrill så att de kan växa sig stora och läckra. I Danmark äter vi mycket makrill, så jag tyckte det var synd, om humrarna skulle få äta upp allt. Kanske kunde människorna också få en makrill eller två till middag?

AC är inte så förtjust i makrill, men hon sa att jag såklart kunde få en makrill till middag (och hon tog en bit lax). Min middag den kvällen blev därför stekt makrill, potatis och rømme, som är en sorts norsk gräddfil. Den stekta makrillen hade knaprigt skinn och smakade fantastiskt, helt annorlunda än någon annan makrill, jag någonsin ätit. Så underbart färsk och god, inte alls fiskig i smaken, och fångad av mig! 🙂

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop