Hoi An: Cao Lau och Cafe 43

Hoi An: Cao Lau och Cafe 43

Glöm allt om Pho, för i Hoi An är det Cao Lau som gäller. Cao Lau är en sorts nudelsoppa utan nudlar. Förvirrad? Tänk tjocka vita nudlar, färska örter och skivat fläskkött. Krispigt, läckert och underbart gott.
Innan man börjar äta, blandar man ihop alla ingredienserna i skålen, så att man får med sig lite av allt i varje tugga.

Nudlarna har tuggmotstånd och påminner faktiskt mycket om japanska udon-nudlar. De framställs med vatten från en gammal källa utanför staden, och enligt uppgift tillsätter man även en speciell sorts aska(!) som ger nudlarna en utsökt smak som inte går att kopiera. Många hängivna matälskare hävdar därför att man inte hittar autentisk Cao Lau någon annanstans än i Hoi An.

När jag var i Hoi An åt jag Cao Lau till frukost varje dag, men precis som med Pho kan man äta Cao Lau när som helst på dygnet. Jag provade många olika sorter och de flesta var fantastiska, men den bästa fick jag på Café 43. Café 43 är ett trevligt litet café i ett lugnt område av Hoi An. De har lyckats bygga upp en ganska stor bas av dedikerade fans bland resande foodies, och platsen är lite turistig, men på ett härligt, avslappnat backpacker-sätt som inte stör, och deras Cao Lau är så bra att du kommer att ångra dig om du inte tittar förbi.

Cafe 43, 43 Trần Cao Vân, Phường Minh An, Hội An

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop