Köpenhamn: Stekt fläsk på Restaurang Nyboder

Köpenhamn: Stekt fläsk på Restaurang Nyboder


Vi äter massor av fläskkött i Danmark, så det kom nog inte som någon stor överraskning att det var stekt fläsk som tog hem priset som Danmarks nationalrätt år 2014.

Stekt fläsk serveras traditionellt med potatis och persiljesås, och steks på pannan eller i ugnen. Jag har också hört om friterade versioner, men det är nog inte det rätta sättet att göra det på. Det är en enkel, men smakrik rätt som jag nog aldrig kommer att tröttna på. När min kompis Joachim föreslog att vi skulle gå till Restaurang Nyboder och äta stekt fläsk, var jag därför all in.

Vi beställde stekt fläsk ad libitum samt varsin öl. ”Ni måste väl också ha en snaps?” frågade den snälla servitören, och ja, det skulle vi. Ni vet att jag ofta har klagat över servicen i Danmark, men Restaurang Nyboder hade den snällaste personalen, med den härligaste jargongen. Våra öl serverades bara minuter efter att vi hade lagt beställningen, och vi behövde inte heller vänta länge på maten. Vårt stekta fläsk serverades med persiljesås och potatis, och var precis lagom krispigt men fortfarande med den där lite sega kärnan, som jag verkligen gillar.

Vi hade inte bokat bord för hur upptaget kan det vara en tisdag kväll? Ganska upptaget visade det sig, för vi fick ett av de sista lediga borden. Om ni tänker äta på Nyboder kan jag därför starkt rekommendera att ni bokar bord i förväg:)

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop