Frukost i Las Vegas – Eggslut på The Cosmopolitan

Frukost i Las Vegas - Eggslut på The Cosmopolitan

Jag brukar annars säga att jag har blivit för gammal för att vilja stå i kö, oavsett om det är för mat eller för disco, men i Vegas gör jag ett undantag och undantaget gäller Eggslut inne på The Cosmopolitan. Eggslut började som en liten matbod på Grand Central Market i Los Angeles, men deras Instagram-vänliga mat, som främst fokuserar på ägg, blev snabbt mycket populär, och idag finns Eggslut på flera platser i USA och utomlands.

Jag var på Eggslut första gången i Los Angeles för många år sedan, och jag var helt förtjust i The Slut, som är en av Eggsluts mest kända rätter. The Slut består av ägg en cocotte på en botten av potatismos och serveras med rostade baguette-skivor som man doppar i ägg-blandningen i glaset. Det är egentligen en väldigt enkel rätt, men den smakar fantastiskt och är precis vad jag är sugen på på morgonen efter en utekväll.

Kön till Eggslut i Las Vegas är dock riktigt lång, särskilt runt frukost- och brunchtid, där det kan ta upp emot en timme innan man kommer fram och kan lägga sin beställning. Men enligt min åsikt är det värt att prova, åtminstone en gång, om man är i Vegas, för det finns nästan något rituellt över att stå där i kön tillsammans med en skara andra zombies som också var ute kvällen innan, och inte heller orkade duscha eller borsta tänderna, innan de trillade ner till Eggslut, för att få sin ägg-fix.

Vad ska man beställa?

Eggslut är mest känt för The Slut, men deras olika smörgåsar (som mer påminner om det man i Sverige skulle kalla en burgare) är också populära. Om du beställer The Slut bör du vara medveten om, att det inte är en särskilt stor portion, och man får bara tre skraltiga bitar baguette med till glaset med ägg. Är du mer än bara lite hungrig, kan jag därför rekommendera att beställa två Sluts eller eventuellt kombinera med en sandwich vid sidan om.

Eggslut, Boulevard Tower, 3708 Las Vegas Blvd S Level 2, Las Vegas

  • Kampot-peppar är en exklusiv pepparsort som odlas i Kampot-provinsen i södra Cambodia. Denna peppar är känd för sin komplexa smak och vackra färg och hyllas av kockar och matentusiaster världen …

  • Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …

  •   Även om jag använder min MacBook väldigt mycket, är en bra gammaldags anteckningsbok fortfarande ett viktigt verktyg för mig när det gäller att organisera mina tankar och snabbt skriva …

  • Låt mig introducera en riktig dansk klassiker: Kaj-kakan. Kaj är en grön groda och tillsammans med sin bästa vän, papegojan Andrea, var han värd för mitt favoritbarndoms-tv-program. Även om det …

Mitzie Mee Shop - Koreansk hudvård

Koreansk Hudvård

Jag har alltid varit intresserad av makeup och hudvård, och eftersom jag ofta besöker Korea blev jag tidigt medveten om K-Beauty. Sydkorea har satsat mycket på forskning och man har generellt sett varit duktig på att stödja de koreanska beauty brands. Idag ligger landet därför helt i framkant, när det gäller hudvård och skönhetsprodukter.

Här på Mitzie Mee Shop hittar ni ett noga utvalt sortiment av produkter. Som utbildad läkare har jag goda förutsättningar för att kunna utvärdera olika ingredienser och deras effekter, och jag rekommenderar endast produkter som jag själv har testat och tycker om.

Har du frågor om produkter eller ingredienser? Skicka ett mail till mig på: beauty@mitziemee.se

Är du intresserad av Sydkorea? Då hittar du min blogg om Sydkorea här >>

Mitzie Mee Shop - Koreansk Hudvård