Frukost i Las Vegas – Eggslut på The Cosmopolitan

Frukost i Las Vegas - Eggslut på The Cosmopolitan

Jag brukar annars säga att jag har blivit för gammal för att vilja stå i kö, oavsett om det är för mat eller för disco, men i Vegas gör jag ett undantag och undantaget gäller Eggslut inne på The Cosmopolitan. Eggslut började som en liten matbod på Grand Central Market i Los Angeles, men deras Instagram-vänliga mat, som främst fokuserar på ägg, blev snabbt mycket populär, och idag finns Eggslut på flera platser i USA och utomlands.

Jag var på Eggslut första gången i Los Angeles för många år sedan, och jag var helt förtjust i The Slut, som är en av Eggsluts mest kända rätter. The Slut består av ägg en cocotte på en botten av potatismos och serveras med rostade baguette-skivor som man doppar i ägg-blandningen i glaset. Det är egentligen en väldigt enkel rätt, men den smakar fantastiskt och är precis vad jag är sugen på på morgonen efter en utekväll.

Kön till Eggslut i Las Vegas är dock riktigt lång, särskilt runt frukost- och brunchtid, där det kan ta upp emot en timme innan man kommer fram och kan lägga sin beställning. Men enligt min åsikt är det värt att prova, åtminstone en gång, om man är i Vegas, för det finns nästan något rituellt över att stå där i kön tillsammans med en skara andra zombies som också var ute kvällen innan, och inte heller orkade duscha eller borsta tänderna, innan de trillade ner till Eggslut, för att få sin ägg-fix.

Vad ska man beställa?

Eggslut är mest känt för The Slut, men deras olika smörgåsar (som mer påminner om det man i Sverige skulle kalla en burgare) är också populära. Om du beställer The Slut bör du vara medveten om, att det inte är en särskilt stor portion, och man får bara tre skraltiga bitar baguette med till glaset med ägg. Är du mer än bara lite hungrig, kan jag därför rekommendera att beställa två Sluts eller eventuellt kombinera med en sandwich vid sidan om.

Eggslut, Boulevard Tower, 3708 Las Vegas Blvd S Level 2, Las Vegas

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop