Vad ska man äta på Sicilien?

Vad ska man äta på Sicilien?

Jag överdriver inte när jag säger att Sicilien är ett riktigt paradis för matälskare, för ön är full av färska frukter och grönsaker, och i havet runt ön finns fisk och skaldjur av högsta kvalitet. Vi hade hyrt en bil när vi var där, så vi reste runt på ön och såg en massa saker, men där Sicilien verkligen utmärker sig är på matfronten. Det är en av de platserna, som du bör besöka, bara för matens skull.

Här är en lista med den bästa maten jag åt under min vistelse på Sicilien.

Bläckfisk

Bläckfisk är en populär och välsmakande delikatess på Sicilien, där bläckfisken vanligtvis kokas eller grillas och serveras med olivolja och citron.

Jag fick en riktigt god bläckfisk på en liten restaurang på marknaden i Palermo. Den var helt perfekt tillagad och köttet var mört och läckert. Tyvärr var servicen inte så bra, men det kan vi prata om en annan dag.

Cannoli

Cannoli är krispiga, rörformade bakverk gjorda av söt, friterad deg fylld med en blandning av ricottaost, socker och vanilj. Cannoli ska helst ätas nybakade, när de fortfarande är krispiga. Bäst om rören fylls precis innan servering för att undvika att skalen blir mjuka.

De bästa cannoli jag smakade på Sicilien är de ni kan se på bilden nedan. De kommer från ett litet lokalt bageri i Giardini Naxos, och vi fick vänta 10 minuter på att den nygjorda fyllningen skulle sprutas i rören (utan tvekan värt det!).

Gelato

Jämfört med traditionell glass har italiensk gelato vanligtvis en lägre fetthalt och en krämigare konsistens, vilket jag älskar, så ni kan nog räkna ut att det blev mycket gelato när jag var på Sicilien.

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma är en klassisk siciliansk pastarätt med en sås av färska tomater och aubergine. Det låter som en väldigt enkel rätt, men de goda, färska råvarorna gör Pasta alla Norma till en sann smakexplosion.

Arancini

Arancini är friterade bollar med ris och smält ost. De har krispig yta och serveras rykande heta som street food, snacks eller förrätt. Man hittar arancini i olika storlekar och med olika fyllningar, och de smakar fantastiskt, men är också ganska mättande, så var försiktig med att beställa för många om du också planerar att prova andra rätter.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Mitzie Mee Shop