Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Hoi An: Cao Lau och Cafe 43

Hoi An: Cao Lau och Cafe 43

Glöm allt om Pho, för i Hoi An är det Cao Lau som gäller. Cao Lau är en sorts nudelsoppa utan nudlar. Förvirrad? Tänk tjocka vita nudlar, färska örter och skivat fläskkött. Krispigt, läckert och underbart gott.
Innan man börjar äta, blandar man ihop alla ingredienserna i skålen, så att man får med sig lite av allt i varje tugga.

Nudlarna har tuggmotstånd och påminner faktiskt mycket om japanska udon-nudlar. De framställs med vatten från en gammal källa utanför staden, och enligt uppgift tillsätter man även en speciell sorts aska(!) som ger nudlarna en utsökt smak som inte går att kopiera. Många hängivna matälskare hävdar därför att man inte hittar autentisk Cao Lau någon annanstans än i Hoi An.

När jag var i Hoi An åt jag Cao Lau till frukost varje dag, men precis som med Pho kan man äta Cao Lau när som helst på dygnet. Jag provade många olika sorter och de flesta var fantastiska, men den bästa fick jag på Café 43. Café 43 är ett trevligt litet café i ett lugnt område av Hoi An. De har lyckats bygga upp en ganska stor bas av dedikerade fans bland resande foodies, och platsen är lite turistig, men på ett härligt, avslappnat backpacker-sätt som inte stör, och deras Cao Lau är så bra att du kommer att ångra dig om du inte tittar förbi.

Cafe 43, 43 Trần Cao Vân, Phường Minh An, Hội An