Schwanen Garten

Effektiv koreansk hudvård med naturliga ingredienser

Schwanen Garten, effektiv koreansk hudvård

Schwanen Garten grundades av två koreanska forskare, Sung Hyun och Suan, som träffades när de båda var utbytesstudenter i Skt. Petersburg för över 25 år sedan. Paret gifte sig sedan, men kort efter bröllopet dog Suans mamma i cancer, vilket fick paret att börja forska i alternativ och förebyggande medicin. De fokuserade särskilt på kroppens immunförsvar samt antioxidanter, som har visat sig att kunna stoppa den kemiska reaktion, som skapar fria radikaler och orsakar cellskador och åldring. Under forskningsarbetet upptäckte de vilken avgörande roll antioxidanter spelar för att stärka immunförsvaret.

Sung Hyun och Suans forskning tog för allvar fart när paret återvände till Seoul. Efter utbytesvistelsen i Ryssland fördjupade sig forskarparet i arbetet med tesen om att ett starkt immunförsvar och massor av antioxidanter är nyckeln till hälsa och välbefinnande. Efter flera år och otaliga vetenskapliga experiment i deras eget laboratorium var Sung Hyun och Suan äntligen redo att lansera sin egen serie av hudvårdsprodukter, Schwanen Garten, utvecklad i Seoul, och baserad på antioxidanter deriverade från naturliga ingredienser. Schwanen Garten har ansökt om patent på SGAC-komplexet som Sung Hyun och Suan har tagit fram.

Sung Hyun och Suan, grundare av Schwanen Garten

Schwanen Gartens produkter är baserade på fytokemi, där kemiska ämnen som finns naturligt i växter och örter kombineras och koncentreras för ökad effekt. Schwanen Garten odlar själv de flesta av ingredienserna som ingår i produkternas formula och de har utvecklat egna metoder för att utvinna de aktiva substanserna från växterna.

Schwanen Garten arbetar kontinuerligt med att minska miljöpåverkan och alla förpackningar har utvecklats, så att de är lätta att återanvända. Man använder t.ex. endast ofärgat glas och plast, och istället för långa broschyrer med produktinformation, trycks all information på förpackningen. Alla växter som ingår i produktionen odlas efter ekologiska principer och målet är att i framtiden få alla ingredienser ekologi-certifierade, men eftersom certifiering är dyrt kan det ta några år innan detta sker.

Schwanen Garten har funnits på den amerikanska marknaden ett bra tag, och varumärket har fått mycket positiv publicitet från skönhetsbloggare och nyhetskanaler som Bloomberg, Forbes och CN Traveler. Schwanen Garten är dock relativt nytt i Europa, och jag är stolt över att Mitzie Mee Shop och Fair Fashionista är en av de första återförsäljare av Schwanen Garten-produkter i Skandinavien.

Mitzie Mee Shop

Schwanen Garten

Effektiv koreansk hudvård med naturliga ingredienser