Detta ljuvliga citrongräs-te kan avnjutas både varmt och kallt, och jag har fortfarande inte bestämt mig för vilken variant jag gillar bäst. På vintern är det underbart att kunna glida …
Recipes
-
-
Mina föräldrars granne Katte gör riktigt goda brända mandlar. Mandlarna blir fina och blanka och det är omöjligt att sluta äta dem, när man väl börjat. De är jättegoda som …
-
Ska det vara sött och gott, fast utan vitt socker? Då är dadelbollar, eller bliss balls, som de heter på Instagram säkert för dig. De smakar nästan som små chokladbollar …
-
Något jag alltid ser fram emot i december, är alla äppelskivor jag ska hinna äta innan jul. När jag har tid, gör jag dem från grunden, efter min mormors originalrecept …
-
Sanjeok (koreanska grillspett) är en traditionell koreansk snack som man typisk äter vid högtider och festliga sammankomster. Det finns många olika sorters sanjeok, men denna kombination med nötkött, grön paprika, …
-
Den här biffsalladen är en av mina absoluta favoriter från det cambodianska köket, och jag tokgillar Lindas version med bananblomma. I det här receptet använder vi grillat nötkött, men du …
-
I delstaten Karen i Myanmar finns det gott om pumpor, och det är mycket vanligt att folk odlar pumpor i köksträdgårdar för att använda i matlagningen. Pumporna används i många …
-
Denna röra med varmrökt öring är jättegod tillsammans med gott knäckebröd eller mörkt, danskt rågbröd. Bra som en snabb lunch, eller som mellanmål under dagen. Recept och anteckningar från min …
-
Varje gång jag har blivit bjuden på lunch eller middag hemma hos Kanary från CWSG, har denna sås stått på bordet. Kanarys mamma, aka The Grandma, gör en sats varje …
-
Denna fina, gula bananjuice med honung är en av de mest populära dryckerna på Tea Garden-restaurangen hos Borderline Collective i Mae Sot. Den är lätt att laga, och så smakar …