Recept: Rispappersrullar med anka och avokado

Recept: Rispappersrullar med anka och avokado

Om ni frågar mina vänner vad min signaturrätt är, tror jag de flesta skulle säga ”de färska vårrullarna med anka”. Rullarna är så enkla att laga (och så underbart goda), att de har varit mitt första val i flera år, när det gäller vad jag ska ta med till knytkalas och andra festligheter.

Rispappersrullarna smakar bra med de flesta dippsåser, men allra bäst tillsammans med japansk goma (sesam)-dressing, eftersom den söta sesamsmaken smakar supergott med ankan. Vårrullarna smakar bäst helt nylagade, men de överlever också en dag eller två i kylen.

Dock ska det nämnas, att för detta blogginlägget stekte jag bara ankbröstet i ugnen, ej på pannan. Jag glömde sedan bort allt om ankbröst i ugnen och gick och handlade, och när jag kom tillbaka hade ankan varit i ugnen i nästan en timme, vilket är orsaken till, att köttet ser lite torrt ut på bilderna 🙂

Recept: Rispappersrullar med anka och avokado

Recipe by Mitzie Mee – Sanne Course: förrätt, smårättCuisine: asiatisk
Antal

12

stycken

Ingredienser

 • 12 ark 12 rispapper

 • 1 1 schalottenlök, finhackad

 • 1 1 ankbröst (400g)

 • 50 g 50 risnudlar (torrvikt) 

 • 1 1 avokado

 • 1/2 1/2 gurka

 • 2 dl 2 färsk babyspenat

 • koriander

 • Dippsås (japansk goma-dressing, hoisinsås, peanutsås eller vad man känner för)

Så här gör du:

 • Steka ankbröstet. Jag brukar steka ankbröstet med skinnet nedåt på en stekpanna i 5-10 minuter för att få skinnet krispigt och brunt. Sedan stekar jag klart ankbröstet i ugnen vid 200° C i 15-20 minuter.
 • När ankbröstet är klart ska det vila i 10 minuter, och under den tiden kan man förbereda risnudlarna och de andra ingredienserna:
 • Koka 1 liter vatten i en gryta och häll det över risnudlarna. Ta upp nudlarna när de blir mjuka.
 • Hacka schalottenlök fint. Hacka koriander och skär avokadon i skivar. Skär gurken i tunna strimlar
 • Skiva ankbröstet. Jag gillar skinnet och och fettet under, men om ni tycker det blir för mycket fett, kan ni skära bort det.
 • Förbered en stor skål eller djup tallrik med varmt vatten till att doppa rispappret i. När allt ska rullas ihop är en plastskärbräda bäst, eftersom det klibbiga rispappret kan vara svårt att jobba med på en träskärbräda, om man inte ser till att hålla skärbrädan fuktad hela tiden.
 • Doppa ett rispapper i vattnet. Ni behöver inte vänta på att pappret blir mjukt, och se till att inte ha pappret i vattnet för länge, eftersom det då blir geléaktigt och lätt går sönder.
 • Placera rispappret på skärbrädan.
 • Lägg på ingredienserna ni har förberett mitt på pappret. Vik sedan de två motstående sidorna av pappret mot mitten, och rulla ihop. Det är svårt att beskriva hur man gör, så titta gärna på bilderna eller videon.
 • Tricket är att inte ha i för mycket ingredienser, och att sedan rulla ihop ganska tajt. I början kan det vara svårt att få till det, men ge inte upp, för man lär sig snabbt, och efter ett eller två försök är jag säker på ni kommer bli rispappersrulla-champions! Ni kan alltid äta de fula och kolla att smaken är ok 🙂

Receptvideo

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Recept

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mitzie Mee Shop