Recept: Chiagröt med kokosmjölk

Chia Pudding - Recipe

Mitt första försök att göra chiapudding var några år tillbaka, och det var ett stort misslyckande. Med bara två ingredienser undrar ni antagligen hur det är möjligt att misslyckas? Hmm…testa att använda quinoa istället för chia …

Mitt andra försök blev så mycket bättre. Innan jag gick och lade mig i går kväll förberedde jag en skål med kokosmjölk och chiafrö och ställde den i kylen. Jag gick sen och borstade tänderna, tog av mig smink och tog på mig nattkräm, innan jag gick tillbaka till kylen för att röra runt gröten en sista gång. Då var det läggdags, och jag sov i 8 timmar, vaknade och sprang sen till kylen, nyfiken på att se vad som hade hänt över natten. Jippie! Chiagröt! I mitt kylskåp!

Ingredienser (en skål chiagröt)

0,6 dl chiafrö

2,5dl kokosmjölk full fat (På burk. Samma som man använder för att göra thai curries).

Så här gör ni:

Blanda chiafrö och kokosmjölk i en skål och lämna över natten (eller ett par timmar) i kylen. Full fat kokosmjölk gör gröten väldigt krämig, nästan som grekisk yoghurt, men om ni vill ha ett lättare alternativ, kan ni använda light kokosmjölk. Jag testade också att laga gröten med mandelmjölk, och det funkar bra, men smaken är lite meh. Kanske några droppar vaniljessens skulle hjälpa?

Denna chiagröt är osötad, men har man en söt tand kan man droppa i lite stevia eller honung. Jag gillar min chiagröt med passionsfrukt och färska hallon, men möjligheterna är oändliga, så välj vilken som helst topping du känner för.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Recept

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mitzie Mee Shop