Recept: Sallad med koreanskt päron och chèvre

Korean pear salad with chevre

Koreanska päron (Bae, 배) började dyka upp i min lokala livsmedelsbutik för ungefär ett halvt år sedan, och efter att ha spanat in den exotiska frukten ett tag beslutade jag mig äntligen för att köpa en med mig hem.

Koreanska päron är ganska stora och runda, och liknar faktisk äpplen mer än päron. Skalen är gyllen till ljusbrun och tunn, utan den bittra smaken som vanligt päron-skal ibland har, och det vita fruktköttet är krispigt, saftigt och väldigt sött.

I Korea äter man päronet rått till dessert eller använder det i marinader eller i kimchi, men jag bestämde mig i stället för att göra en sallad med chèvre. Det blev väldigt gott, så jag tänkte jag skulle dela receptet med er:

Sallad med koreanskt päron och chèvre (för 2 personer som förrätt/lätt lunch)

1 koreanskt päron

1 rulle chèvre (färsk getost utan skorpa)

1 msk honung

Juice från 1 citron

Ätbara blommor och grönt att dekorera med

Gör såhär:

Tvätta och skiva päronet och placera skivorna på två tallrikar.

Smula chèvren över päronskivorna.

Blanda honung och citronsaft, och ringla dressingen över chèvren och päronet.

Strö de ätbara blommorna och annat grönt över salladen.

Jag tycker salladen funkar bra som lätt lunch, men vill man ha ett mer mättande måltid kan man lägga till några skivor parmaskinka och en handfull valnötter, och servera salladen med bröd vid sidan av.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Recept

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mitzie Mee Shop