Recept: Dalgona – Koreanskt godis

Dalgona candy recipe

Vid den här tiden har de flesta förmodligen hört talas om dalgonakaffe, men har ni också hört om dalgona-godiset, som kaffet fick sitt namn från?

Dalgona är en sorts koreanskt godis som man köper från små försäljare på gatan. Jag gick igenom mina bilder från Korea, eftersom jag ville visa hur dalgona ser ut, när det är gjord av ett proffs, men tyvärr hittade jag inga dalgona-bilder på mina SD-kort (istället hittade jag några andra kort på en jättelik sockervadd, men mer om det en annan gång). Här är Dalgona-receptet:

Dalgona Godis (1 klubba)

1 msk socker

En nypa bakpulver (cirka ¼ tsk)

Gör såhär:

Smält sockret i en liten kastrull. Jag använder en mini-stekpanna beräknad för ett ägg, men om ni har en gasspis kan ni också använda en slev i rostfritt stål eller en stor metallsked.

Jag har sett andra recept som rekommenderar att man rör om i sockret kontinuerligt, men jag skulle inte rekommendera detta, eftersom sockret kristalliserar på skeden och kommer att bli mycket svårt att smälta senare. Rör bara om lite efter att allt sockret har smält.

Tillsätt bakpulver till det smälta sockret under omrörning (ja, nu får ni röra om så mycket ni vill), så blandingen omvandlas till ett gyllentbrunt skum.

Skrapa över skummet på en bakplåta med bakplåtspapper.

Placera en träspett (eller vad ni än vill använda som pinna) i mitten av det som senare kommer att vara den nedre halvan av godiset.

Vänta några sekunder innan ni trycker dalgona-skummet platt. Jag använde botten av en glasburk, men ni kan använda alla plana föremål av lämplig storlek.

Innan dalgonan kallnar och blir hårt kan ni dekorera godiset med utstickare och kakmått.

Mina dalgona-klubbor är lite tjockare (och mycket fulare) än de flesta andra jag har sett. Jag fick några riktigt stora bubblor från bakpulvret, så ytan på godiset är inte särskild slät, men mer som ett krater. Jag tror att det kanske kan bero på att jag inte rörde om bakpulver/sockerblandningen tillräckligt länge.

Sugen på mer dalgona? Prova mitt recept på Dalgona Kaffe

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

LÅT OSS HÅLLA KONTAKTEN!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev och få ett mail från mig varje söndag med resetips, matinspiration, recept och mycket annat. Du får även exklusiva erbjudanden och nyheter från Mitzie Mee Shop.

Jag spammar inte! Läs min integritetspolicy för mer info.

Recept

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mitzie Mee Shop