När jag besökte Ella och hennes familj i Masan, Sydkorea, förra året, blev jag väldigt fascinerad av hennes kimchi-kyl, som är en hel kyl med lådor med olika sorters inlagda,…
Mitzie Mee Blog
-
-
När jag var klar med shoppingen i Donki Mall, såg jag en neonbelyst pantbank på andra sidan gatan. Om man har varit på Beauty & Essex i New York vet…
-
Ketut Riyanti är en kvinnlig skräddare i Ubud. Hon designar själv kläderna hon syr, och hennes unika designs och skickliga hantverk är något man när man går in…
-
Morro Jable är en mysig liten semesterort i den sydligaste delen av Fuerteventura. Det är ett populärt ställe bland turister, men det känns turistigt på ett helt annat sätt än…
-
Mina föräldrars granne Katte gör riktigt goda brända mandlar. Mandlarna blir fina och blanka och det är omöjligt att sluta äta dem, när man väl börjat. De är jättegoda som…
-
Ska det vara sött och gott, fast utan vitt socker? Då är dadelbollar, eller bliss balls, som de heter på Instagram säkert för dig. De smakar nästan som små chokladbollar…
-
I utkanten av en liten by i Takeo ligger Meas Family Homestay, som är den äldsta av sin sort i Cambodia. Sedan 1999 har vänner och gäster kunnat övernatta hos…
-
Något jag alltid ser fram emot i december, är alla äppelskivor jag ska hinna äta innan jul. När jag har tid, gör jag dem från grunden, efter min mormors originalrecept…
-
Sanjeok (koreanska grillspett) är en traditionell koreansk snack som man typisk äter vid högtider och festliga sammankomster. Det finns många olika sorters sanjeok, men denna kombination med nötkött, grön paprika,…
-
Den här biffsalladen är en av mina absoluta favoriter från det cambodianska köket, och jag tokgillar Lindas version med bananblomma. I det här receptet använder vi grillat nötkött, men du …