Fri frakt i Sverige vid köp för minst 700kr. Annars kostar frakt 75kr.

Recept: Dadelbollar med kokos, mandel och kakao

Recept: Dadelbollar med kokos, mandel och kakao

Ska det vara sött och gott, fast utan vitt socker? Då är dadelbollar, eller bliss balls, som de heter på Instagram säkert för dig. De smakar nästan som små chokladbollar och även om det är mycket fruktsocker i dadlarna är de fortfarande nyttigare än vanliga chokladbollar.

Mängderna för detta recept är, som alltid, ungefärliga. Tillsätt mer kokosolja och mer dadlar om degen inte är tillräckligt fuktig, och om bollarna håller på att ramla isär, är det bäst att ha i mer dadlar.

Cacao nibs (vet inte vad de heter på svenska) gör chokladsmaken mer intensiv och ger bollarna lite crunch, men om du inte hittar kakaonibs i mataffären, går det bra att ersätta med lite extra kakaopulver.

Kokosoljan går också att ersätta med andra typer av olja. Min kokosolja tog slut innan jag spelade in videon nedan, så jag använde sesamolja istället och det fungerade utmärkt. Se bara till att inte använda olja med för mycket smak (tryffelolja skulle nog inte funka så bra).

Recept: Dadelbollar med kokos, mandel och kakao

Recipe by Mitzie Mee – Sanne Cuisine: Danmark
Portioner

10

bollar

Ingredienser

  • 12-14 12-14 dadlar utan kärnor

  • 3 msk 3 kakao

  • 2 msk 2 cacao nibs

  • 2 msk 2 torkade tranbär

  • 2 msk 2 madel

  • 2 msk 2 kokosolja

Så här gör du:

  • Mixa alla ingredienser till en slät smet i en matberedare. Rulla små bollar av massan. Rulla bollarna i riven kokos. Klart!