Mohinga är en traditionell burmesisk nudelsoppa och rätten är även känd som Myanmars nationalrätt. Soppan görs vanligtvis på fisk och fish sauce, men detta recept är vegetariskt och innehåller såklart …
Recipes
-
-
Perkedel jagung (indonesiska majsfritters), är en populär indonesisk snack med majs som huvudingrediens. De små kakorna friteras tills de är krispiga på utsidan men fortfarande mjuka och saftiga inuti. De …
-
Detta ljuvliga citrongräs-te kan avnjutas både varmt och kallt, och jag har fortfarande inte bestämt mig för vilken variant jag gillar bäst. På vintern är det underbart att kunna glida …
-
Mina föräldrars granne Katte gör riktigt goda brända mandlar. Mandlarna blir fina och blanka och det är omöjligt att sluta äta dem, när man väl börjat. De är jättegoda som …
-
Ska det vara sött och gott, fast utan vitt socker? Då är dadelbollar, eller bliss balls, som de heter på Instagram säkert för dig. De smakar nästan som små chokladbollar …
-
Något jag alltid ser fram emot i december, är alla äppelskivor jag ska hinna äta innan jul. När jag har tid, gör jag dem från grunden, efter min mormors originalrecept …
-
Sanjeok (koreanska grillspett) är en traditionell koreansk snack som man typisk äter vid högtider och festliga sammankomster. Det finns många olika sorters sanjeok, men denna kombination med nötkött, grön paprika, …
-
Den här biffsalladen är en av mina absoluta favoriter från det cambodianska köket, och jag tokgillar Lindas version med bananblomma. I det här receptet använder vi grillat nötkött, men du …
-
I delstaten Karen i Myanmar finns det gott om pumpor, och det är mycket vanligt att folk odlar pumpor i köksträdgårdar för att använda i matlagningen. Pumporna används i många …
-
Denna röra med varmrökt öring är jättegod tillsammans med gott knäckebröd eller mörkt, danskt rågbröd. Bra som en snabb lunch, eller som mellanmål under dagen. Recept och anteckningar från min …