Danske pebernødder (inte samma sak som svenska pepparkaksnötter) är en sorts kryddiga julkakor, och de har varit en central del av mitt julfirande sedan barnsben. De är ett favoritrecept i …
Recipes
-
-
Hejsan Sverige! Ni kan glömma allt ni hört om Ris à la Malta, för den danska versionen, risalamande, är så mycket bättre! Risalamande en traditionell dansk dessert som vanligtvis serveras …
-
Potatisdumplings (aloo ket tha late kyaw) är en omtyckt snack i Myanmar. Traditionellt avnjöts de av hemmafruar på eftermiddagen, ofta tillsammans med te med mjölk och gott skvaller, innan det …
-
Inlagda rödbetor är en fantastisk följeslagare till många danska klassiker. Jag föredrar dem på min leverpastejsmacka, medan somliga, som min mamma, äter inlagda rödbetor med nästan vad som helst. Oavsett …
-
Ugnsbakad camembert är perfekt för en mysig kväll med kompisgänget, eller som stjärnan på en ostbricka. Den franska ost är känd för sin krämiga konsistens och milda smak, och den …
-
Trött på din vanliga frukostrutin? Låt dig inspireras av detta fräscha och smakrika alternativ för att kickstarta dagen. Kombinationen av drakfrukt, grekisk yoghurt och granola är en ren njutning! Trots …
-
I Danmark finns det ingen sommar utan koldskål, och ingen koldskål utan kammerjunkere (en sorts söta skorpor). När man väl har smakat på hemlagade kammerjunkere är det svårt att återgå …
-
När jag besökte Sicilien tillsammans med mina föräldrar hittade jag dessa vackra, stora citronerna på marknaden i Palermo. Såklart fick de följa med hem i resväskan, och väl hemma i …
-
Deviled Eggs har återigen blivit trendigt och det tycker jag är riktigt bra, för Deviled Eggs är en av de saker, jag aldrig kommer tröttna på. De fyllda ägghalvorna är …
-
Om man har några potatisar över från middagen dagen innan kan man snabbt göra en potatismacka. Det är ofta lättare att skiva potatisarna, när de har tillbringat natten i kylskåpet …