Sprödstekt fisk med ingefär och fermenterade sojabönor (Trey Chien Chuon) är en traditionell rätt från Cambodia. De fermenterade sojabönorna ger en aromatisk, salt smak som passar bra tillsammans med den…
Recipes
-
-
Här är receptet på elotes (grillade mexikanska majskolvar), som jag fick från Alejandra från LemonyMX. De grillade majskolvarna smakar underbart gott direkt från grillen, och receptet har snabbt blivit en…
-
Mohinga är en traditionell burmesisk nudelsoppa och rätten är även känd som Myanmars nationalrätt. Soppan görs vanligtvis på fisk och fish sauce, men detta recept är vegetariskt och innehåller såklart…
-
Ngam Ngov (soppa med inlagd lime) är en traditionell cambodiansk soppa. Den inlagda limen är en vanlig ingrediens i många cambodianska rätter och ger soppan en lätt syrlig, salt smak.…
-
Perkedel jagung (indonesiska majsfritters), är en populär indonesisk snack med majs som huvudingrediens. De små kakorna friteras tills de är krispiga på utsidan men fortfarande mjuka och saftiga inuti. De…
-
Detta ljuvliga citrongräs-te kan avnjutas både varmt och kallt, och jag har fortfarande inte bestämt mig för vilken variant jag gillar bäst. På vintern är det underbart att kunna glida…
-
Mina föräldrars granne Katte gör riktigt goda brända mandlar. Mandlarna blir fina och blanka och det är omöjligt att sluta äta dem, när man väl börjat. De är jättegoda som…
-
Ska det vara sött och gott, fast utan vitt socker? Då är dadelbollar, eller bliss balls, som de heter på Instagram säkert för dig. De smakar nästan som små chokladbollar…
-
Något jag alltid ser fram emot i december, är alla äppelskivor jag ska hinna äta innan jul. När jag har tid, gör jag dem från grunden, efter min mormors originalrecept…
-
Sanjeok (koreanska grillspett) är en traditionell koreanskt snack som man typisk äter vid högtider och festliga sammankomster. Det finns många olika sorters sanjeok, men denna kombination med nötkött, grön paprika,…