Det kan vara svårt att få tid att göra en ordentlig frukost i en hektisk vardag, men för någon som mig, som inte riktigt vaknar till förrän jag fått något …
Recipes
-
-
När Ana och jag var rumskompisar i New York, skämde hon bort mig med läcker brasiliansk mat. På helgerna brukade hon göra tapioca, som är en sorts tunna brasilianska pannkakor …
-
Hindbærsnitten (dansk hallonsnitt) är en riktig dansk klassiker, och dessa läckra snittar med hallonsylt är faktiskt inte särskilt svåra att göra. Jag tycker att de hindbærsnitter man köper hos bagaren …
-
Om det fanns en skönhetstävling för rotfrukter, skulle ingefären troligtvis kämpa om sista platsen tillsammans med rotselleri och jordärtskocka. Länge tyckte jag att ingefär smakade lite som tvål, och jag …
-
Burmesiska tekakor, eller Bamar Kate Mote som de kallas i Myanmar, är en traditionell delikatess som ofta avnjuts tillsammans med te. De små kakorna njuts ofta tillsammans med te och …
-
Det här är en av de rätter jag alltid lagar, när det ska gå snabbt men samtidigt smaka gott. Det är en väldigt enkel rätt, och när pastan väl är …
-
Danske pebernødder (inte samma sak som svenska pepparkaksnötter) är en sorts kryddiga julkakor, och de har varit en central del av mitt julfirande sedan barnsben. De är ett favoritrecept i …
-
Hejsan Sverige! Ni kan glömma allt ni hört om Ris à la Malta, för den danska versionen, risalamande, är så mycket bättre! Risalamande en traditionell dansk dessert som vanligtvis serveras …
-
Potatisdumplings (aloo ket tha late kyaw) är en omtyckt snack i Myanmar. Traditionellt avnjöts de av hemmafruar på eftermiddagen, ofta tillsammans med te med mjölk och gott skvaller, innan det …
-
Inlagda rödbetor är en fantastisk följeslagare till många danska klassiker. Jag föredrar dem på min leverpastejsmacka, medan somliga, som min mamma, äter inlagda rödbetor med nästan vad som helst. Oavsett …